Šiandien jums paruošėme labai skanių užkeptų bulvių receptą. Tokį patiekalą galima tiekti šeimyniniams pietums arba vakarienei. Bulvės gaunasi labai gardžios, o įdaras iš kumpio, brokolių ir sūrio puikiai papildo patiekalą ir užtikrina įvairių atspalvių skonį.

Sudedamosios dalys:

  • 8 didelės bulvės,
  • 100–150 g kumpio,
  • 150 g kietojo sūrio,
  • 150 g brokolių,
  • 50 g sviesto,
  • 2 skiltelės česnako,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • maltos paprikos pagal skonį.

Gaminimas

  • Kruopščiai nuplauname ir nusausiname bulves. Galima jų ir nesukusti.
  • Kiekvieną bulvę įvyniojame į foliją ir sudedame ant kepimo skardos.
  • Įkaitiname orkaitę iki 190 °C temperatūros ir kepame bulves valandą laiko. Bulvės turi būti minkštos.
  • Ištraukiame bulves ir leidžiame atvėsti. Folijos nenuimame.
  • Arbatiniu šaukšteliu atsargiai išskobiame minkštimą. Turi gautis valtelė su kraštais ir storomis sienomis.
  • Nuplauname brokolius ir padaliname į labai smulkius žiedynus. Sudedame į dubenėlį.
  • Kumpį supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į brokolius.
  • Įdedame sviesto, susmulkintą česnaką, druskos, pipirų ir paprikos.
  • Viską išmaišome ir sudedame į bulvę. Viršų pabarstome kietuoju sūriu.
  • Kišame bulves atgal į orkaitę 20 min. Folija neuždengiame, bet ir nenuimame jos.

Skanaus!