Šiandien jums paruošėme labai skanių užkeptų bulvių receptą. Tokį patiekalą galima tiekti šeimyniniams pietums arba vakarienei. Bulvės gaunasi labai gardžios, o įdaras iš kumpio, brokolių ir sūrio puikiai papildo patiekalą ir užtikrina įvairių atspalvių skonį.

Sudedamosios dalys:

  • 8 didelės bulvės,
  • 100–150 g kumpio,
  • 150 g kietojo sūrio,
  • 150 g brokolių,
  • 50 g sviesto,
  • 2 skiltelės česnako,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • maltos paprikos pagal skonį.

Gaminimas

  • Kruopščiai nuplauname ir nusausiname bulves. Galima jų ir nesukusti.
  • Kiekvieną bulvę įvyniojame į foliją ir sudedame ant kepimo skardos.
  • Įkaitiname orkaitę iki 190 °C temperatūros ir kepame bulves valandą laiko. Bulvės turi būti minkštos.
  • Ištraukiame bulves ir leidžiame atvėsti. Folijos nenuimame.
  • Arbatiniu šaukšteliu atsargiai išskobiame minkštimą. Turi gautis valtelė su kraštais ir storomis sienomis.
  • Nuplauname brokolius ir padaliname į labai smulkius žiedynus. Sudedame į dubenėlį.
  • Kumpį supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į brokolius.
  • Įdedame sviesto, susmulkintą česnaką, druskos, pipirų ir paprikos.
  • Viską išmaišome ir sudedame į bulvę. Viršų pabarstome kietuoju sūriu.
  • Kišame bulves atgal į orkaitę 20 min. Folija neuždengiame, bet ir nenuimame jos.

Skanaus!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353