Džeimio Oliverio receptai yra labai populiarūs visame pasaulyje, juk jo paruošti patiekalai visada yra skanūs ir originalūs. Ne išimtis ir Parmos baklažanai. Iš pradžių baklažanus mes truputį apkepsime keptuvėje, paskui gaminsime padažą iš pomidorų ir po to visa tai kepsime orkaitėje. O viršuje bus traški sūrio plutelė su džiūvėsėliais!
Ingredientai (4 porcijos)
- džiovintas oreganas pagal skonį
- aliejus pagal skonį
- parmezanas 50 g
- malti juodieji pipirai pagal skonį
- malti džiūvėsėliai 4 valgomieji šaukštai
- vyno actas pagal skonį
- baklažanai 3 vnt
- džiovintas bazilikas 1 valgomasis šaukštas
- česnakas 3 skiltelės
- druska pagal skonį
- pomidorai 1 kg
- svogūnas 1 vnt
Paruošimas
Baklažanus supjaustyti apie 0,7 mm storio riekutėmis.
Dėti baklažanus į lėkštę ir pasūdyti, palikti ant stalo 10 min, taip mes atsikratysime kartumo.
Svogūnus smulkiai supjaustyti.
Įkaitinti keptuvėje aliejų, dėti svogūną, česnaką, oreganą.
Pomidorus smulkiai supjaustyti.
Kai svogūnas pagels, dėti į keptuvę pomidorus, uždengti dangčiu ir troškinti 15 min.
Nuo baklažanų nupilti sultis, nusausinti rankšluosčiu ir apkepti keptuvėje iš 2 pusių.
Gatavą padažą nuimti nuo ugnies, pasūdyti, įberti pipirų , įpilti vyno acto ir dėti baziliko. Ant karščiui atsparios formos dugno dėti truputį padažo.
Viršų pabarstyti tarkuotu sūriu.
Po to dėti baklažano sluoksnius.
Kartoti sluoksnius, kol nesibaigs ingredientai. Man išėjo 3 sluoksniai.
Džiūvėsėlius sumaišyti su aliejumi, dėti į formą. Pašauti formą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 15-20 min.
Gero apetito!
Bonusas