Naminė marinuota skumbrė – greitas ir paprastas receptas, pagal kurį gaunasi labai skani silpnai sūdyta žuvis su lengvomis prieskonių natomis

822
Patinka? Duok Like!

Naminė marinuota skumbrė – greitas ir paprastas receptas, pagal kurį gaunasi labai skani silpnai sūdyta žuvis su lengvomis prieskonių natomis. Iš esmės žuvis gaminasi pati, o jums reikia skirti kelias minutes marinato paruošimui. Skumbrė marinuosis visą naktį ir jūs gausite puikų užkandį šventiniam stalui.

Tai skaniausia marinuota žuvis namų sąlygomis.

Ingredientai:

  • Pagrindiniai
  • skumbrė (atšaldyta) 2 vnt
  • svogūnas 1 vnt
  • Marinatui
  • vanduo 300 ml
  • druska 2 arbatiniai šaukšteliai
  • cukrus 1⁄2 arbatinio šaukštelio
  • juodųjų pipirų žirneliai 7 vnt
  • kvapiųjų pipirų žirneliai 5 vnt
  • gvazdikėliai 5 vnt
  • kalendros sėklos 1⁄2 arbatinio šaukštelio
  • lauro lapai 2-3 vnt
  • obuolių actas 2,5 valgomojo šaukšto

Kaip paruošti marinuotą skumbrę:

1. Pradžiai užsiimsime marinatu. Į prikaistuvį pilkite šaltą vandenį, dėkite prieskonius. Užvirinkite, nuimkite nuo ugnies ir leiskite pilnai ataušti. Actą mes pilsime į jau ataušusį marinatą. Jei jūs turite obuolių acto, pilkite 2,5 valgomojo šaukšto, o jei paprasto 9% acto – užteks 1,5 valgomojo šaukšto.

2. Paruoškite žuvis. Nupjaukite galvą, pelekus, išimkite vidurius.

3. Būtinai pašalinkite juodą plėvelę pilve.

4. Supjaustykite skumbrę gabalėliais.

5. Paruoškite patogų indą, kur jūs dėsite žuvį. Svogūnus supjaustykite žiedais ir išskaidykite plonais žiedeliais. Į indo dugną dėkite pusę svogūnų. Virš jų dėkite žuvų gabalėlius viena eile.

6. Viršuje dėkite likusius svogūnus. Į ataušusį marinatą pilkite actą ir gerai permaišykite.
Užpilkite juo žuvį kartu su visais jo prieskoniais. Gerai uždarykite indą dangčiu, dėkite
marinuotis į šaldytuvą visai nakčiai.

7. Skaniausia marinuota skumbrė patiekta. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353