Šašlykas stiklainyje: receptas, kuris stulbina net gruzinus

7778
Patinka? Duok Like!

Jei oras piknikui netinkamas, o šašlyko vis tiek norisi – nebūtina eiti į restoraną!

Mes radome puikų šašlyko receptą namų sąlygomis, kuris populiarus net Gruzijoje! Tikimės, jūsų namų ūkyje atsiras trilitrinių stiklainių?

Tuomet užsirašykite ko reikia:

  • kiauliena (antrekotas) – 1 kg
  • bekonas – 250 g
  • svogūnai – 2-3 vnt
  • ½ citrinos sultys
  • vanduo – 100 ml
  • druska, pipirai, kalendra, prieskoniai
  1. Mėsą nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Dėti druską, pipirus, prieskonius ir citrinos sultis.
  2. Svogūnus supjaustyti žiedais ir dėti prie mėsos, paskui supilti vandenį. Palikti marinuotis 30 min.
  3. Bekoną supjaustyti plonomis juostelėmis. Suverti ant iešmelių mėsą, kaitaliojant su bekonu ir svogūnu.
  4. Į stiklainio dugną dėti likusius svogūnus. Į kiekvieną stiklainį telpa 4-5 „iešmai“.
  5. Uždengti stiklainį folija. Iš išorės stiklainis turi būti sausas.
  6. Dėti į šaltą orkaitę (kad stiklainis nesprogtų). Palikti 60-80 min 180-200 laipsnių temperatūroje.
  7. Išjungti orkaitę ir palaukti 5 min. Atidaryti lėtai, kad pasikeitus temperatūroms stiklainis nesprogtų.

Šašlykas paruoštas!

Patinka? Duok Like!