Kad braškės uogienėje išliktų standžios ir būtų panašios į marmeladą, jų jokiu būdu negalima virti

2694
Patinka? Duok Like!

Receptas:

– braškės – 1 kg
– cukrus – 0,7-1 kg
– citrinos rūgštis – 1⁄4 arbatinio šaukštelio
– vanduo – 150 g

Paruošimas:

Uogienės sirupas gaunasi tirštas, sodrus, gražios sodrios rubino spalvos, todėl kad aš dedu į jį vieną būtiną ingredientą. O dar man atrodo, kad tokiu būdu daryti braškių uogienę žymiai paprasčiau.

Uogienei geriausiai imti standžias nedideles braškes. Šaliname braškių uodegėles ir gerai nuplauname.

Darome sirupą. Beriame į puodą cukraus, pilame vandens, citrinos rūgšties ir verdame, kol cukrus neištirps. Vietoje citrinos rūgšties galima naudoti citrinos sultis.

Būtent rūgštis neleidžia spalvai patamsėti ir tapti drumzlina.

Užpilame braškes šiuo sirupu ir leidžiame pilnai ataušti.

Braškės išskirs savo sultis ir išliks standžios ir nepraradusios formos.

Nupilame sirupą nuo braškių ir viriname jį. Paprastai aš pavirinu sirupą apie 15 minučių, kad išgaruotų skystis.

Vėl užpilame sirupu braškes ir leidžiame pilnai ataušti.

Taip darome 3-4 kartus. Ir kiekvieną kartą aš pavirinu sirupą, kad jis darytųsi tirštesnis.

Pačioje pabaigoje (5 kartą) dedame braškių uogienę ant viryklės ir tik užviriname

Išpilstome uogienę į švarius, sterilizuotus stiklainius ir užsukame juos.

Mūsų uogienė paruošta. Uogos tokioje uogienėje išlaiko formą ir yra marmelado konsistencijos.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!