Padažas „Salsa“ – nacionalinis meksikietiškas padažas. Kaip ir visa meksikietiška, jis turi būti ryškus, pikantiškas ir sultingas. Pagrindui naudojami prinokę, sultingi pomidorai. Meksikoje jį patiekia su nacionaliniais patiekalais: načiais, kesadilija, tortilija, o taip pat visais mėsiškais patiekalais. Pritaikius mūsų virtuvei, jį galima patiekti prie bet kokio patiekalo, tiks net lengvam užkandžiui su gabalėliu juodos duonos.

Ingredientai (1 porcija)

  • aliejus 2 valgomieji šaukštai
  • svogūnas 150 g
  • cukrus pagal skonį
  • česnako skiltelės 2 vnt
  • malti juodieji pipirai pagal skonį
  • šviežia kalendra 2 pundeliai
  • čili pipirai 1 vnt
  • žalioji citrina 0,5 vnt
  • druska pagal skonį
  • pomidorai 500 g

Paruošimas

Smulkiai supjaustyti svogūnus ir česnakus.

Pomidorų odelę nulupti (patikrintas būdas – padaryti kryžminę įpjovą, įleisti pomidorą į verdantį vandenį kelioms sekundėms ir lengvai nuimti odelę). Smulkiai supjaustyti, dalį vandens nupilti, kad nepertroškintumėte, garindami nereikalingą vandenį.

Nedidelį čili pipirą perpjauti, išimti sėklas ir labai smulkiai supjaustyti. (Jei mėgstate aštriau, galite stambesnį).

Supjaustyti pasirinktus žalumynus.

Svogūną ir česnaką apkepti aliejuje ant nedidelės ugnies.  Daržoves būtina dėti ant gerai pašildyto aliejaus. Kad patikrintumėte aliejaus įkaitimą, patariu įdėti į jį mažą gabalėlį česnako, jei aliejus apėmė česnaką mažais burbuliukais, galima dėti daržoves. Apkepti 4-5 min.

Prie svogūno ir česnako dėti pomidorus. Pasūdyti, įberti pipirų pagal skonį. (Klasikiniame šio padažo recepte nėra cukraus, bet aš į bet kokį patiekalą su pomidorais jo dedu, jis nuima nereikalingą rūgštumą, visai nedaug, 1-2 žiupsnelius).

Įdėti smulkiai supjaustytą čili pipirą, kruopščiai permaišyti ir troškinti dar 2-3 min.

Įpilti žaliosios citrinos sulčių ir troškinti dar 2-3 min, maišant padažą.

Pabaigoje sudėti žalumynus, permaišyti ir iškart nuimti nuo ugnies, leisti padažui ataušti. Ir viskas, galima ragauti!

Štai taip atrodo paruoštas padažas. Jis labai skanus. Salsos padažą priimta patiekti šaltą, bet man patinka ir šiltas su gabalėliu juodos duonos.

Gero apetito!

Bonusas

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353