Mėgstamiausios salotos šventiniam stalui. Sluoksniuotų salotų su vištiena receptas

224
Patinka? Duok Like!

Produktai:

– 390 g rūkytos vištienos file
– 50 g (ryšulėlis) krapų
– 100 g (1-2 vnt) raudonojo svogūno
– 200 g (2-3 vnt) virtų morkų
– 220 g (3-5 vnt) marinuotų agurkų
– 4 virti baltymai
– 2 virti tryniai
– 150 g kietojo sūrio
– 280 g majonezo

Papuošimui

– 260 g (3-4 vnt) virtų morkų
– 2 virti tryniai
– morkos, petražolės, krapai, iešmeliai

Iš pradžių užmarinuojame raudonuosius svogūnus. Vietoje raudonųjų svogūnų esant pageidavimui galima imti baltuosius svogūnus.

– svogūnus smulkiai supjaustome ir užpilame marinatu nuo marinuotų agurkų.

Smulkiai pjaustome:

– marinuotus agurkus
– krapų pundelį
– vištieną, pas mane rūkytas vyniotinis iš vištienos file. Taipogi salotas galima ruošti su kepta ar virta vištiena.

4 virtus kiaušinius skirstome į trynius ir baltymus.

Stambiai tarkuojame:

– 4 baltymus
– 2 trynius, o 2 trynius paliekame, jais vėliau papuošime salotų viršų
– virtas morkas

Smulkiai tarkuojame:

– kietąjį sūrį

Nuo marinuotų svogūnų nupilame marinatą ir svogūnus nuspaudžiame. Nuo marinuotų agurkų taip pat.

Formuojame salotas:

– ant lėkštės dedame atsegamą žiedą ir maistinę plėvelę
– pirmu sluoksniu dedame 2/3 vištienos.

Kad sluoksniai nesugriūtų, aš dedu dalį vištienos ir uždengiu plonu tinkleliu iš majonezo.

Dedu antrą dalį ir taip pat padengiu plonu majonezo tinkleliu.

– tepame majonezą šaukštu, sluoksnius truputį paslegiame
– ant mėsos sluoksnio tolygiai dedame smulkintus krapus
– krapus padengiame plonu majonezo tinkleliu
– ant majonezo tinklelio tolygiai dedame raudonuosius svogūnus
– svogūnus padengiame plonu majonezo tinkleliu
– ant majonezo tinklelio tolygiai dedame morkas, padengiame majonezo tinkleliu, majonezą išlyginame
– ant morkų tolygiai dedame likusią vištieną, padengiame tinkleliu iš majonezo, majonezą
išlyginame
– ant vištienos tolygiai dedame marinuotus agurkus, padengiame majonezo tinkleliu, majonezą išlyginame
– ant marinuotų agurkų tolygiai dedame tarkuotus kiaušinių baltymus, padengiame majonezo tinkleliu, majonezą išlyginame
– tolygiai dedame du kiaušinių trynius, kiaušinių trynius padengiame plonu majonezo tinkleliu
– ant majonezo tinklelio dedame tarkuotą sūrį, padengiame tinkleliu iš majonezu, majonezą išlyginame

Salotų viršų puošiame morkomis ir tryniais. Salotų papuošimui smulkiai sutarkuojame:

– 90 g virtų morkų
– 2 trynius

Į salotų centrą dedame 14,5 cm diametro apskritimą ir salotų kraštuose plonu sluoksniu dedame tarkuotas morkas.

Apskritimą išimame ir šią erdvę užpildome tarkuotais tryniais.

Dedame salotas į šaldytuvą 2-3 val. Galima paruošti salotas vakare ir dėti į šaldytuvą nakčiai.

Prieš patiekdami salotas išimame iš formos.

Salotų šonus sutepame plonu majonezo sluoksniu ir padengiame plonu sluoksniu smulkiai tarkuotų morkų.

Aš puošiu salotas rožėmis, pagamintomis iš šviežios morkos. O jūs galite papuošti pagal savo skonį.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353