Yra daugybė būdų, kaip pagaminti baklažaną. Juos su malonumu gamina Rytuose, tačiau ir europiečiai nesidrovi pasilepinti apetitą žadinančiu patiekalu iš mėlynųjų daržovių.
O viskas tik dėl puikaus daržovių skonio, jų naudos ir galimybės įsigyti prekybos vietose.
Mes paruošėme jums puikų itališkos virtuvės receptą. Pikantiškos daržovės su česnaku patiks visiems, kurie kulinarijoje mėgsta neįprastus sprendimus. Pabandykite!
Sudedamosios dalys:
– 3 vnt. baklažanų,
– 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus,
– 4 valg. š. čili padažo,
– 2 valg. š. citrinų sulčių,
– 2 skilt. česnako,
– 1 žiups. kalendros,
– druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Plonai supjaustytus baklažanus įmerkite į sūdytą vandenį 20 min., kad išnyktų kartumas. Nuplaukite ir išdžiovinkite ant popierinių rankšluosčių.
Baklažanus apkepkite 1 valg. š. aliejaus. Pageidautina, kad keptuvė būtų su nesvylančia danga.
Atskirame puode sumaišykite likusį saulėgrąžų aliejų, citrinų sultis ir čili padažą. Jei paskutinės sudedamosios dalies neturite, tada įdėkite pomidorų pastos, sumaišytos su nedideliu kiekiu acto, cinamono ir maltais juodaisiais pipirais.
Masę pastatykite ant ugnies, užvirkite, bet nevirkite ir įdėkite išspaustą per presą česnaką.
Baklažanus sudėkite į masę ir patroškinkite juos 2 min.
Patiekalą sudėkite į lėkštę. Pabarstykite smulkinta kalendra.
Šis daržovių patiekalas patiks net tiems, kurie nėra dideli baklažanų mėgėjai.
Neįmanoma nepasiduoti tokiam viliojančiam aromatui!