Greita mielinė tešla pyragėliams! Nieko nelaukiu, o iškart gaminu pyragėlius

9626
Patinka? Duok Like!

Tešlos receptas:

  • pienas 300 ml
  • sviestas arba margarinas 200 g
  • kiaušiniai 2 vnt + 1 sutepimui
  • sausos mielės 11 g arba 35 g šviežių
  • cukrus 2 valgomieji šaukštai
  • druska 0,5 arbatinio šaukštelio
  • miltai 600-700 g (aukščiausia rūšis)

Kaip paruošti greitą mielinę tešlą:

Į dubenį pilu 300 ml šilto pieno, pieną galima atskiesti vandeniu, 200 ml pieno ir 100 ml vandens. Skysčio temperatūra turi būti 36-38 laipsniai.

Labai svarbu, kad skystis nebūtų karštas, aukšta temperatūra pražūtinga mielėms. Jei nėra termometro, tiesiog įkiškite pirštą į skystį, jei jums maloniai šilta, nekaršta, temperatūra tokia, kokios reikia.

Taipogi į dubenį beriu 11 g mielių arba 2 arbatinius šaukštelius be kaupo. Labai patogu naudoti mažas mielių pakuotes, o jose kaip tik 11 g.

Taip pat iškart beriu cukrų – 2 valgomuosius šaukštus. Gerai viską permaišau, kad cukrus ir mielės ištirptų ir kol kas palieku.

Lėkštutėje suplaku 2 kambario temperatūros kiaušinius ir mikrobangėje ištirpinu sviestą.

Dabar į pieną su mielėmis pilu plaktus kiaušinius ir tirpintą sviestą. Sviestas neturi būti labai karštas, kitaip mielės vėlgi žus.

Paprastai sviestą tirpinu 1 minutę, jis dalinai ištirpsta ir paskui jį permaišau.

Sviestas gaunasi kaip tik šiltas. Dar į dubenį beriu druską ir gerai viską permaišau, masė gaunasi šilta.

Toliau beriu sijotus aukščiausios rūšies miltus. Sijoti miltai geriau susimaišo su skysčiu. Užmaišau minkštą nelipnią tešlą.

Tešlai paprastai išeina 600 g miltų, tačiau miltai būna skirtingi, jų kiekis gali skirtis +- 100 g. Tešla gaminama labai greitai ir lengvai, ji gaunasi minkšta ir visiškai nelipni.

Iš tešlos iškart formuoju dešrelę ir daliju ją į reikiamas dalis. Paprastai tešlą daliju į 15 dalių.

Iš kiekvieno gabalėlio formuoju rutuliuką. Rutuliukus uždengiu plėvele ar rankšluosčiu, kad jie neišdžiūtų.

Imu po vieną ir formuoju pyragėlius. Kaip aš jau sakiau, tešla gaunasi minkšta ir nelipni, todėl kočėlo nenaudoju ir stalo miltais nebarstau, paprasčiausiai rankomis iš kamuoliuko darau paplotėlį, dedu įdarą ir suklijuoju kraštus.

Svarbu, kad įdaro nepatektų ant kraštų, kitaip tešlą bus sunku suklijuoti. Pyragėlius dedu į skardą, pabarstytą miltais, siūle žemyn. Padariau 8 pyragėlius su kopūstais ir 7 su obuoliais.

Gatavus pyragėlius uždengiu rankšluosčiu ir leidžiu jiems pakilti 20 min. Patalpoje turi būti šilta ir neturi būti skersvėjų, tai svarbu! Tada pyragėliai gerai pakils prieš kepimą ir bus labai minkšti.

Pyragėliai gerai pakilo, sutepu juos plaktu kiaušiniu ir pašaunu į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.

Kepimo laikas 20 minučių, daugiausia 25. Šių pyragėlių negalima perlaikyti orkaitėje, jie perdžius ir nebus oriniai. Kai tik viršus parus, galima išimti.

Kol pyragėliai karšti, uždengiu juos rankšluosčiu. Leidžiu jiems atvėsti ir galima ragauti!

Labai minkšti ir skanūs pyragėliai gaunasi, jei dar neruošėte pagal tokį receptą, labai rekomenduoju. Iš tiesų laiko išeina dvigubai mažiau, nei su įprasta mieline tešla.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353