Koks lietingas bebūtų šiais metais pavasaris, tai nesustabdys mūsų esant kiekvienai galimybei vykti šašlykų. Jei įprasta mėsa ant iešmų jums irgi jau truputį pabodo, laikas paįvairinti mūsų meniu!
Išbandysime 3 originalius ir labai skanius receptus, kurie taps puikia alternatyva įprastiems šašlykams.
Dedame į šoną iešmus!
1. Vištiena su daržovėmis ant iešmelio
Mums reikia (4 didelės porcijos):
– 7 vištienos krūtinėlės
– sausi prieskoniai (druska, pipirai, paprikai, čiobreliai)
– 6 paprikos (dėl grožio paimkite po 2 įvairių spalvų paprikas)
– 2 dideli baklažanai
– 1 kartoninė dėžutė nuo sulčių (23x10x7 cm)
– 4 mediniai iešmeliai (užmerkite vandenyje prieš naudojant)
– barbekiu padažas
Gaminame šašlykus iš vištienos su daržovėmis ant iešmelio:
1.1. Pradedame nuo dėžutės paruošimo: nupjauname viršutinę dalį, paskui gerai išplauname ir išdžioviname vidų.
1.2. Pjaustome vištieną, pipirus ir baklažanus nedideliais plokščiais gabalėliais ir dedame
sluoksniais į sulčių dėžutę. Patogumui mes nupjovėme kartoną iš šono ir jūs galite padaryti
taip pat. Prieš dėdami į vidų vištieną, pagardiname ją.
1.3. Kai dėžutė pripildyta, gerai viską suspaudžiame, o paskui persmeigiame dėžutės turinį
mediniais iešmeliais. Nepamirškite suvilgyti iešmelių vandenyje, kad jie nepridegtų.
1.4. Atsargiai perpjauname dėžutę arba tiesiog ištraukiame iš jos turinį, o paskui viską
perpjauname į 4 dalis. Gauname 4 iešmelius, pilnai padengtus mėsa ir daržovėmis. Viską
sutepame barbekiu padažu.
Patarimas: geriau dėžutę pripildyti iš vakaro ir palikti šaldytuve visai nakčiai, o supjaustyti jau ryte.
2. Faršas su bulvių koše grilyje
Mums reikia (3 porcijos):
– 300 g jautienos faršo
– druska
– pipirai
– kiaušinis
– 2 valgomieji šaukštai smulkintų petražolių
– sūrio gabalas
– 300 g tirštos bulvių košės
– apie 15 gabalėlių bekono
– 3 mediniai iešmeliai (iš anksto užmerkiame vandenyje)
Gaminame faršą su bulvių koše grilyje:
2.1. Pradžiai paruošiame faršą: sumaišome jį su kiaušiniu, dedame prieskonius ir smulkintas petražoles. Gerai viską permaišome, kol gausime vienalytę masę. Pjaustome sūrį storomis pailgomis riekėmis ir kiekvieną dedame ant medinio iešmelio, po to padengiame pusę sūrio storu faršo sluoksniu. Turi gautis kotletas su sūriu ant iešmelio.
2.2. Antrą sūrio pusę padengiame bulvių koše. Kad košė būtų pakankamai standi, ją geriau iš anksto palikti šaldytuve kelioms valandoms.
2.3. Apvyniojame faršą ir košę ant kiekvieno iešmelio bekono gabalėliais ir dedame 2 valandoms į šaldymo kamerą.
Žiedas iš dešrelių
Mums reikia:
– apie 15 šviežių dešrelių kepimui
– apvali minkšto sūrio pakuotė
– džiūvėsėliai
– miltai
– kiaušinis
– mediniai iešmeliai (iš anksto užmerkiame vandenyje)
Gaminame dešreles su sūriu grilyje:
3.1. Iš pradžių namuose iš anksto pasiruošiame sūrį. Viską padarius teisingai, vėliau gausite skaniausią minkštą sūrį prie dešrelių. Paniruojame visą sūrio galvutę: apvoliojame miltuose, mirkome kiaušinyje ir padengiame džiūvėsėliais. Paskui dedame sūrį į šaldymo kamerą – 4 valandoms ar ilgiau.
3.2. Prieš vykstant į pikniką, apkepame sūrį gruzdintuvėje, kad susidarytų traški auksaspalvė plutelė. Kai pasieksite grilį, atlikite štai tokį triuką: iš visų pusių apdedame sūrį dešrelėmis ir persmeigiame iešmeliais, kad visa konstrukcija laikytųsi kartu.
3.3. Liko tik dėti dešreles į grilį. Geriau kepti dešreles netiesioginėje kaitroje. Gatavas dešreles mirkome ištirpusiame sūryje ir mėgaujamės.
Štai tokios paprastos ir originalios idėjos, kurios puikiai papildys mūsų puotą gamtoje ir taps puikia alternatyva pabodusiems šašlykams.