Skaniausi, sultingiausi, minkščiausi, švelniausi, aromatingiausi – šiuos epitetus aš galiu tęsti iki begalybės. Viskas todėl, kad aš tiesiog įsimylėjau šiuos šonkauliukus orkaitėje – neįtikėtinas skanėstas!
Kiaulienos šonkauliai – 1,5 kg
druska – 1,5 arbatinio šaukštelio (pagal skonį)
malti juodieji pipirai – pagal skonį
džiovinti česnakai – pagal skonį
Glazūra:
pomidorų padažas – 4 valgomieji šaukštai
sojos padažas – 4 valgomieji šaukštai
medus – 1 arbatinis šaukštelis
garstyčios – 1 valgomasis šaukštas
Vusterio padažas (jei turite) – 1-2 valgomieji šaukštai
1. Kiaulienos šonkauliukus pasūdyti pagal skonį, pagardinti džiovintais česnakais ir maltais juodaisiais pipirais.
2. Kepti ant grotelių 1 valandą 200 laipsnių temperatūroje.
3. Išimti šonkauliukus iš orkaitės, supakuoti į 2 folijos sluoksnius, kepti dar 1 val.15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Iš pradžių šonkauliukai apskrudo, o dabar jie gerai išsitroškins. Rezultatas – mes gausime minkštą, švelnią ir labai sultingą mėsą.
4. Tuo metu paruošime glazūrą. Sumaišome visus ingredientus, leidžiame užvirti ir verdame ant mažos ugnies 5 min.
5. Paskutinis etapas: išimame šonkauliukus iš folijos, sutepame juos glazūra ir pašauname į orkaitę 15 min.
6. Viskas paruošta! Aromatas tiesiog neįtikėtinas – niekas neatsispirs tokiam skanumynui.