Šis puikus padažas pagaminamas vos per 20 minučių ir puikiai tinka paukštienai, makaronams, lazanjai, garnyrams, o taip pat yra puikus priedas prie mėsos ir paukštienos. Išsisaugokite šį padažą. Pravers kiekvienai šeimininkei.
Ingredientai:
- Prinokę pomidorai 1 kg;
- Alyvuogių aliejus 4-5 v.š.;
- Svogūnas 1 vnt.;
- Česnakas 3 skiltelės;
- Sausas baltas vynas 1/2 stiklinės;
- Druska, pipirai pagal skonį;
- Pjaustyti oregano lapai 1 v.š.;
- Pjaustyti petražolių lapai 3 v.š.
Gaminimas:
- Pomidorų odelę įpjaukite kryžmai, minutei užpilkite verdančio vandens ir nulupkite odelę. Minkštimą susmulkinkite.


- Kuode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite pomidorų minkštimą ir troškinkite 10 minučių.

- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, apkepinkite keptuvėje likusiame aliejuje.


- Į svogūną su česnaku supilkite baltą vyną ir troškinkite 1-2 minutes ant mažos ugnies, kol vynas išgaruos iki pusės.


- Į pomidorų masę supilti svogūną su česnaku ir baltu vynu, sumaišyti, pabarstyti druska ir pipirais.


- Į padažą sudėti supjaustytus žalumynus ir troškinti dar 15 minučių.


- Jei norite, galite susmulkinti paruoštą padažą blenderiu.


Gero apetito!

















