Šis puikus padažas pagaminamas vos per 20 minučių ir puikiai tinka paukštienai, makaronams, lazanjai, garnyrams, o taip pat yra puikus priedas prie mėsos ir paukštienos. Išsisaugokite šį padažą. Pravers kiekvienai šeimininkei.

Ingredientai:

  • Prinokę pomidorai 1 kg;
  • Alyvuogių aliejus 4-5 v.š.;
  • Svogūnas 1 vnt.;
  • Česnakas 3 skiltelės;
  • Sausas baltas vynas 1/2 stiklinės;
  • Druska, pipirai pagal skonį;
  • Pjaustyti oregano lapai 1 v.š.;
  • Pjaustyti petražolių lapai 3 v.š.

Gaminimas:

  • Pomidorų odelę įpjaukite kryžmai, minutei užpilkite verdančio vandens ir nulupkite odelę. Minkštimą susmulkinkite.

  • Kuode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite pomidorų minkštimą ir troškinkite 10 minučių.

  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, apkepinkite keptuvėje likusiame aliejuje.

  • Į svogūną su česnaku supilkite baltą vyną ir troškinkite 1-2 minutes ant  mažos ugnies, kol vynas išgaruos iki pusės.

  • Į pomidorų masę supilti svogūną su česnaku ir baltu vynu, sumaišyti, pabarstyti druska ir pipirais.

  • Į padažą sudėti supjaustytus žalumynus ir troškinti dar 15 minučių.

  • Jei norite, galite susmulkinti paruoštą padažą blenderiu.

Gero apetito!