Žuvies blynai iš skumbrės file

1749
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • skumbrė – 1 vnt
  • kiaušinis – 1 vnt
  • druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • česnakų milteliai – 1 žiupsnis
  • krakmolas – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • džiūvėsėliai – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • svogūnai – 1 vnt
  • grietinė – 3 valgomieji šaukštai
  • saulėgrąžų aliejus – pagal skonį

Paruošimas:

Pirmiausia paruošime tešlos pagrindą. Šakute sumaišykite kiaušinį su džiūvėsėliais ir krakmolu. Ten pat berkite česnakų miltelius su druska. Masę atidėkite į šalį, kad ji išbrinktų.

Skumbrę iš anksto išimkite iš šaldiklio. Pas mus ji svėrė apie 350 g. Supjaustykite žuvį į file, pašalinę galvą su uodega, odą ir kauliukus. File supjaustykite mažais gabalėliais.

Suberkite žuvį į kiaušinių masę. Dėkite mažą svogūną, supjaustytą smulkiais kubeliais. Permaišykite ingredientus. Tešla turi būti truputį tirštesnė, nei blynams.

Dėl to dėkite į ją grietinę. Jums gali prireikti nuo 2 iki 4 šaukštų grietinės, priklausomai nuo jos riebumo. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu dėkite į ją 5-6 blynus.

Kepkite po 3-4 minutes kiekvieną pusę. Paskui gaminius dėkite ant popierinės servetėlės. Ji sugers nereikalingus riebalus. Iš tokio ingredientų kiekio išeis 1 patiekalo porcija.

Patinka? Duok Like!