Žalumynai žiemą kainuoja nepigiai, kad sutaupyčiau šeimos biudžetą, aš žiemai ruošiu ne tik petražoles bei krapus, bet ir svogūnų laiškus.
Aš turiu 2 puikius variantus šiam produktui šaldyti. Nieko sunkaus nėra, viskas greita ir paprasta.
Pirmas būdas:
Prireiks:
– 80 g svogūnų laiškų
– 40 g sviesto
– pipirai, druska priklausomai nuo skonio
Procesas:
Svogūnų laiškus būtina nuplauti ir supjaustyti taip, kaip jums patogu. Dėti į blenderį.
Truputį pasūdyti, dėti sviestą ir galima berti pipirų, jei norite.
Susmulkinti blenderiu.
Į gautą masę įberti dar svogūnų laiškų. Vėl susmulkinti benderiu.
Paimti ledukų formą ir išdėlioti gautą masę. O galima susukti į foliją ar maistinę plėvelę dešrelės forma.
Svogūnų kubelius galima naudoti ruošiant įvairius patiekalus, sriubas, troškinius, padažus.
Formelę apsukti plėvele ir dėti į šaldiklį.
Kai viskas sušals, perdėti kubelius į maišelį ar konteinerius.
Laikyti šaldytuve.
Antras būdas
Smulkiai sukapoti svogūnus.
Suberti į maišelį, uždaryti ir dėti į šaldymo kamerą.
Po to perdėti į konteinerį, uždaryti dangčiu ir dėti į šaldymo kamerą.
Laikyti ten visą laiką.