Ingredientai:
– pomidorai 1,5 kg
– česnakas 6-8 skiltelės
– druska 40 g
– cukrus 125-150 g
– citrinos rūgštis 1 arbatinis šaukštelis
Paruošimas:
1. Prieš ruošimą kruopščiai nuplaukite pomidorus.
2. Būtinai sterilizuokite visus stiklainius ir dangtelius. Patikrinkite, ar tara neturi nuskilimų ir įtrūkimų. Sterilizuokite stiklainius jums patogiu būdu.
3. Dėkite pomidorus į stiklainius iki viršaus. Smarkiai suslėgti nereikia, kad jie nesutrūktų.
4. Užpilkite pomidorus stiklainiuose iki pat kakliuko verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais, leiskite pastovėti 20-30 min. Kad stiklainiai neįtrūktų, įleiskite į juos arbatinį šaukštelį ir pilkite verdantį vandenį ant jo.
5. Skystį iš stiklainių perpilkite į prikaistuvį, dėkite ant ugnies, užvirinkite. Per tą laiką pomidorus stiklainiuose užberkite druska, cukrumi ir citrinos rūgštimi.
6. Paruoškite česnaką, jį nulupkite, išspauskite arba sutarkuokite, paskirstykite lygiomis porcijomis pagal stiklainių kiekį, dėkite į pomidorus.
7. Pomidorus dar kartą užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite išeiti garams, paskui hermetiškai uždarykite dangtelius. Stiklainius su turiniu keliskart supurtykite , kad cukrus, druska ir rūgštis maksimaliai ištirptų skystyje. Stiklainius apverskite, tikrindami patikimumą, paskui susukite į pledą, kol pilnai atauš. Ataušęs drumstas marinatas taps visiškai skaidrus.
8. Jau po mėnesio pomidorai bus paruošti vartojimui. Laikyti tokį gaminį geriau vėsioje vietoje. Išeiga: 3 litriniai stiklainiai arba vienas 3 litrų.
Gero apetito!