Ingredientai:
– vištienos file 2 vnt
– morkos 2 vnt
– svogūnas 1 vnt
– kietasis sūris 50 g
– mocarela 75 g
– kiaušinis 1 vnt
– grietinė 75 g
– sojos padažas 40 g
– česnakas 3 skiltelės
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai
Paruošimas:
– Vištienos file nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, nupjaukite riebalų sluoksnį, nuimkite ploną plėvelę. Kiekvienoje krūtinėlėje padarykite skersas įpjovas 1,5-2 cm atstumu, neįpjaudami iki galo.
– Paskui padarykite išilgines įpjovas irgi nesiekdami apatinės dalies. Jums turi gautis maždaug vienodo dydžio kvadratėliai.
– Atskirai paruoškite marinatą – į gilų indą pilkite sojos padažą, dėkite grietinę ir smulkiai sukapotą česnaką. Berkite druską, juoduosius pipirus. Mišinį kruopščiai permaišykite, pilnai sujungdami grietinę ir sojos padažą tarpusavyje.
– Į marinatą dėkite paruoštą vištieną. Indą uždenkite maistine plėvele, marinuokite krūtinėles 30 min.
– Daržoves nulupkite, nuplaukite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morkas – griežinėliais. Morkų griežinėliai turi būti ploni, kitaip daržovė liks kieta po kepimo. Pjaustytas daržoves dėkite į karščiui atsparią formą, permaišykite.
– Ant daržovių dėkite marinuotą file. Jei liko marinato, kuris nesusigėrė į mėsą, tiesiog užpilkite jį ant viršaus.
– Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, pašaukite formą. Mėsą kepkite 30 min.
– Per tą laiką į atskirą indą sutarkuokite kietąjį sūrį ir mocarelą, įmuškite kiaušinį ir kruopščiai permaišykite.
– Po 30 minučių išimkite formą iš orkaitės, keptą krūtinėlę padenkite sūrio ir kiaušinio mišiniu.
Patiekalą vėl pašaukite į orkaitę dar 10 min. Sūris turi pilnai išsilydyti, tačiau neapkepti, t. y. išlikti minkštas.
Vištienos file su sūriu perdėkite į lėkštę, papuoškite žalumynais, patiekite. Gero apetito!