Užkandis šventiniam stalui – vyniotinis su lašiša

372
Patinka? Duok Like!

Ingredientų sąrašas:

– 7 kiaušiniai
– 150 g tirštos grietinės
– 400 g silpnai sūdytos lašišos
– 100 g oto ikrų ar bet kokių kitų
– 8 lapai džiovintų jūros dumblių
– 150 g majonezo (4-5 valgomieji šaukštai)
– svogūnų laiškai, krapai, petražolės
– malti juodieji pipirai

Pradžiai pagaminsime ploną kiaušinių omletą, tam į gilų dubenį mušame kiaušinius, dedame tirštos grietinės ir viską gerai permaišome šluotele.

Sūdyti šio kiaušinių mišinio nereikia, kadangi visi likę produktai vyniotinyje gana sūrūs.

Štai tokia vienalytė masė mums gavosi.

Kiaušinių omletą kepsime skardoje, kuri užtiesta kepimo popieriumi.

Pilame kiaušinių masę ir tolygiai ją paskirstome.

Pašauname skardą į iš anksto įkaitintą orkaitę, kurios temperatūra 170 laipsnių ir kepame 12 min.

O kol omletas kepa, paruošime kitus produktus.

Labai smulkiai supjaustome žalumynus, pas mane krapai ir petražolės, o taip pat susmulkiname nedidelį ryšulėlį svogūnų laiškų.

Beriame visus pjaustytus žalumynus į vieną indą ir juos permaišome.

Atskirai į majonezą dedame ikrus, truputį šviežiai maltų juodųjų pipirų ir viską gerai permaišome.

O tuo metu mūsų omletas iškepė, nereikia, kad jis apskrustų, išimame omletą iš skardos ir leidžiame jam pilnai ataušti.

Ant ataušusio kiaušinių omleto dedame dvigubus džiovintų jūros dumblių nori lakštus blizgančia puse į viršų ir truputį prispaudžiame, viso man išėjo 8 lapai.

Viršuje dedame kepimo popieriaus lapą, o paskui greitai apverčiame omletą.

Atsargiai nuimame apatinį kepimo popieriaus lapą ir kruopščiai sutepame kiaušinių lakštą majonezu su ikrais.

Šiame recepte naudojami oto ikrai, bet juos galima pakeisti bet kuriais kitais.

Ant majonezo beriame pusę pjaustytų žalumynų ir sekančiu sluoksniu ant omleto paviršiaus paskirstome silpnai sūdytos lašišos gabalėlius.

Tam, kad gautume gražesnį vaizdą prapjovus, žuvį aš dėlioju ne po visą paviršių, o tik iš tos pusės, iš kurios pradėsiu vynioti vyniotinį.

Ant žuvies paskirstome likusius žalumynus ir viską susukame į tvirtą vyniotinį.

Gatavą vyniotinį būtina apsukti kepimo popieriaus lapu ar folija ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms, pageidautina nakčiai, o likus 30 minučių iki patiekimo dėti vyniotinį į šaldymo kamerą, kad būtų lengviau jį supjaustyti.

O dabar pažiūrėkime, kas mums išėjo.

Išvyniojame vyniotinį ir jį supjaustome.

Šis skanus ir neįprastas vyniotinis gražiai atrodo ant bet kurio šventinio stalo.

Tai bus puikus užkandis jums ir jūsų svečiams, ypač tiems, kurie mėgsta sušius, kadangi jame naudojami nori lapai ir silpnai sūdyta raudona žuvis.

Pasigaminkite ir jūsų šį šventinį užkandį, labai džiaugsiuosi, jei jis jums patiks!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353