Traškūs džiūvėsėliai su česnaku

204
Patinka? Duok Like!

Česnakiniai džiūvėsėliai prie alaus, kaip bare! Iš įvairios duonos, baltos kvietinės ir juodos ruginės. Šie džiūvėsėliai su česnaku gaminami namų sąlygomis taip pat,kaip skrebučiai, tik ne keptuvėje, o orkaitėje.

Išeina puikus užkandis ne tik prie alaus, bet ir prie pirmųjų patiekalų.

Ingredientai:

  • duona 450 g
  • saulėgrąžų aliejus 150 ml
  • česnakas 1 skiltelė
  • krapai 1 arbatinis šaukštelis
  • itališki prieskoniai 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai pagal skonį
  • druska pagal skonį

Patiekalas apskaičiuotas 4 porcijoms.

Paruošimas žingsnis po žingsnio

Kaip padaryti džiūvėsėlius su česnaku? Paruoškite ingredientus. Duoną galite imti bet kokią – kvietinę, ruginę ar kvietrugių.

Aš paėmiau visų trijų rūšių, kad palyginčiau, kokie iš 3 džiūvėsėlių rūšių gaunasi skaniausi. Saulėgrąžų aliejų galima naudoti rafinuotą be kvapo, bet aš renkuosi pirmo spaudimo aliejų – jis aromatingesnis. Arba pakeisti alyvuogių.

Česnaką nulupkite ir išspauskite.

Dubenėlyje sumaišykite saulėgrąžų aliejų, česnaką, džiovintus krapus, baziliką ir itališkus prieskonius, druską ir pipirus. Aš neturėjau gatavo itališkų žolelių mišinio, todėl juos pakeičiau žiupsneliu džiovinto rozmarino ir žiupsneliu čiobrelio.

Viską kruopščiai permaišykite. Kvietrugių duoną supjaustykite ilgais gabalėliais.

Kvietinę duoną – vidutiniais kubeliais ar irgi tokiais pat gabalėliais.

Ruginę duoną irgi supjaustykite ilgais gabalėliais. Duoną pageidautiną imti ne visai šviežią, mažiausiai vakarykštę. Tokiu atveju ji ne taip smarkiai trupės pjaustant ir maišant su aliejumi.

Į dubenį dėkite baltą duoną, apliekite dalimi aromatinio aliejaus ir atsargiai permaišykite.

Aromatinis aliejus turi suvilgyti duoną iš visų pusių. Į tą patį dubenį dėkite kvietrugių duoną ir apliekite dar dalimi saulėgrąžų aliejaus su prieskoniais bei česnaku ir permaišykite.

Dėkite abi džiūvėsėlių rūšis ant kepimo popieriumi užtiestos skardos vienu sluoksniu.

Dėkite į dubenį ruginius džiūvėsėlius, apliekite aliejaus likučiais ir taip pat permaišykite.

Vietos didelėje skardoje ruginiams džiūvėsėliams man neužteko, todėl aš džiovinau juos atskiroje skardoje.

Dėkite skardas su džiūvėsėliais į iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 15-20 min.

Pageidautina toli nuo orkaitės nenueiti, kadangi greitai gali sudegti džiūvėsėlių apačia. Jei orkaitė leidžia, kepkite režimu „viršus + apačia + konvekcija“. Taip džiūvėsėliai sudžius ir pasidengs plutele tolygiai.

Gatavus džiūvėsėlius sudėkite į dubenį ir patiekite. Po degustacijos skaniausi pasirodė džiūvėsėliai iš plikytos ruginės duonos. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353