Tokia vėduoklė iš baklažanų, pomidorų ir sūrio taps šventinio stalo puošmena. Svečiai tikrai bus maloniai nustebinti ir būtinai aprašys recepto.
Sudedamosios dalys:
- 3 baklažanai,
 - 150 g majonezo,
 - 20 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus,
 - maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
 - 3 pomidorai,
 - druskos pagal skonį,
 - 100 g sūrio,
 - 3 skiltelės česnako.
 
Gaminimas
- Nuplauname ir nusausiname baklažanus, nupjauname galiukus ir perpjauname daržoves į 2 dalis.
 - Įpjauname puseles išilgai, tačiau paliekame maždaug 1 cm iki krašto neįpjautą, kad gautųsi vėduoklė.
 - Tada kiekvieną gabaliuką lengvai įtriname druska ir paliekame 30 min., kad pašalintume kartumą.
 - Tada baklažanus nuplauname po tekančiu vandeniu ir būtinai apdžioviname.
 - Pomidorus supjaustome plonais apskritimais.
 - Nulupame, smulkiai supjaustome arba sutriname trintuvu česnaką.
 - Sūrį pjaustome plonais gabaliukais.
 - Dabar į kiekvieną baklažano įpjovą dedame įdarą: sūrį, pomidorus ir česnaką.
 - Tada baklažanus dedame ant pergamentiniu popieriumi išklotos arba sviestu išteptos kepimo skardos.
 - Kad susidarytų apskrudusi ir apetitą žadinanti plutelė, vėduoklę iš baklažanų patepame majonezu.
 - Baklažanus kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, 30–50 min. Ar iškepė baklažanai, tikriname mediniu pagaliuku, pvz., dantų krapštuku. Jei jie minkšti, patiekalą galima traukti iš orkaitės.
 - Štai ir pagamintas apetitą žadinanti vėduoklė iš baklažanų pagal šį receptą.
 
Skanaus!
Bonusas

                
		
















