Produktai:
- vištų širdelės – 800 g
- kiaušiniai – 2 vnt
- vanduo – 30 ml
- prieskoniai pagal skonį. Pas mane džiovintas česnakas, juodieji pipirai, muskato
riešutas, imbieras, druska aliejus kepimui - miltai apvoliojimui
Paruošimas:
Pašaliname širdelių plėveles, išpjauname vamzdelius ir perpjauname išilgai ne iki galo.
Riebalų rekomenduoju nenupjauti, su jais bus skaniau.
Išdėlioju širdelių „file“ nedideliu atstumu viena nuo kitos, uždengiu maistine plėvele ir
išmušu plaktuku iš vienos pusės. Tai labai greitai. Ilgai mušti nereikia.
Turi gautis taip.
Perdedu file į gilų dubenį. Pagal skonį sūdau ir beriu mėgstamus prieskonius (pas mane
džiovintas česnakas, truputis muskato riešuto,džiovintas imbieras). Viską permaišau.
Į atskirą dubenį įmušu 2 kiaušinius, įpilu truputį vandens. Permaišau. Galima truputį
pasūdyti.
Dedu kiaušinius ant širdelių ir permaišau.
Dviem šakutėm imu vieną file, apvolioju miltuose, paskui vėl į dubenį (apvolioju
kiaušinyje) ir vėl miltuose.
Dedu į įkaitintą keptuvę su aliejumi.
Kepu ant vidutinės ugnies po minutę iš kiekvienos pusės (kol apskrus).
Dedu muštinius ant popierinio rankšluosčio.