Ingredientai:
- bulvės 12 vnt
- sviestas 30 g
- druska pagal skonį
- grietinė 100 g
- malti juodieji pipirai pagal skonį
- itališkos žolelės 1 arbatinis šaukštelis
- paprika 1 arbatinis šaukštelis
- česnakas 3 skiltelės
- kvietiniai miltai 2 arbatiniai šaukšteliai
- krapai pagal skonį
- kietasis sūris 100 g
Paruošimas:
1. Nuluptas ir nuplautas šviežias bulves dėkite į sviestu suteptą kepimo formą. Sviestą geriau ištirpinti. Pasūdykite bulves ir permaišykite taip, kad kiekvienas šakniavaisis būtų padengtas sūdytu sviestu.
2. Dabar paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę su paprika, druska, juodaisiais pipirais, spaustu česnaku, krapais ir itališkomis žolelėmis.
3. Paskirstykite padažą ant bulvių ir pašaukite jas į orkaitę po folija 30 min. Paskui nuimkite foliją ir ruoškite dar 10 minučių be jos.
4. Likus 5 minutėms iki gatavumo pabarstykite bulves tarkuotu sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę.
Paruošta!
Negailėkite druskos ir paprikos – bulvės jas labai mėgsta. Ir aštrumas irgi nepamaišys – tai gali būti kajeno pipiro dribsniai arba šviežio čili žiedeliai.
Grietinės padažas sušvelnins aštrumą, palikdamas malonų šiltą poskonį. Tiesa, bulvės nebūtinai turi būti šviežios, tiks ir paprastos. Tačiau su šviežiomis visada skaniau.