Farširuoti kiaušiniai – populiarus greitai paruošiamas užkandis bet kokiam šventiniam stalui. Kiaušinių įdaru gali būti patys įvairiausi ingredientai.
Šiame recepte naudojame konservuotus šprotus, gardiname juos svogūnų laiškais ir raugintais agurkais, kuris papildo patiekalą rūgštoka nata.
Gatavi suformuoti kiaušiniai puošiami šprotų uodegėlėmis, tai atrodo labai originaliai.
Ingredientai:
– kiaušiniai – 4-5 vnt
– konservuoti šprotai – 150 g
– raugintas agurkas – 1 vnt
– svogūnų laiškai – 15 g
– majonezas – pagal skonį
– krapai – pagal skonį
– druska – pagal skonį
1. Pirmiausia kietai išvirkite kiaušinius. Šiame recepte kiaušinius reikia išvirti teisingai, nepervirti. Virkite juos 8-10 minučių nuo vandens užvirimo. Po virimo kiaušinius perdėkite į vėsų vandenį, kas leis lengvai nulupti lukštą. Perpjaukite kiekvieną kiaušinį išilgai į dvi puses, atsargiai išimkite trynius iš baltymų.
2. Trynius susmulkinkite. Raugintą agurką supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su tryniais.
3. Nupjaukite šprotų uodegas, kurių prireiks papuošimui. Likusią šprotų dalį dėkite į įdarą.
4. Svogūnų laiškus nuplaukite, smulkiai sukapokite, dėkite į pagrindinį mišinį. Mišinį pagardinkite majonezu.
5. Visus komponentus kruopščiai sutrinkite šakute, paskui permaišykite tarpusavyje su majonezu.
6. Kiaušinių puseles pripildykite paruoštu įdaru, formuodami nedidelius kalnelius. Ant įdaro viršaus padarykite ploną tinklelį iš majonezo.
7. Į įdarą įsmeikite šprotų uodegėles, kurias palikote.
8. Dėkite užkandį į lėkštę, papuoškite šviežiais krapais.
Gero apetito!