Ingredientai:
– vištų širdelės – 500 g
– kiaušiniai – 2 vnt
– miltai – 50 g
– džiūvėsėliai – 100 g
– aliejus kepimui – 5-7 valgomieji šaukštai
– druska – pagal skonį
– malti juodieji pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Plauname vištų širdeles ir dedame ant popierinių servetėlių, kad jos truputį nudžiūtų. Nuimame kiekvienos širdelės plėvelę ir nupjauname riebalų sluoksnius.
Darome išilginę įpjovą peiliu ir neperpjovę širdelių iki galo, jas išskleidžiame.
Išmušame širdeles virtuviniu plaktuku, kad jos taptų plokščios, uždengę jas maistine plėvele.
Beriame druskos ir pipirų. Į plokščią lėkštę beriame miltus, dedame paeiliui visas širdeles, apvoliodami iš visų pusių. Miltų perteklių nupurtome.
Atskirai išplakame kiaušinius, truputį pasūdome. Paskui širdeles dedame į kiaušinių mišinį.
Paskui paniruojame jas smulkintuose džiūvėsėliuose, irgi nupurtydami nereikalingą sluoksnį.
Apkepame įkaitintame aliejuje po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Dangčiu uždengti nereikia, kad plutelė išliktų traški.
Dedame keptas širdeles ant servetėlės, kad ji sugertų visą aliejaus perteklių. Patiekiant širdeles galima papildyti kokiu nors padažu.
Gero apetito!