Skanūs virtinukai su neįprastu įdaru: skanesnių dar neragavau, mano mėgstamiausias receptas

8710
Patinka? Duok Like!

Tešla:

  • kvietiniai miltai – 400 g.
  • kiaušinis – 1 kiaušinis.
  • vanduo (verdantis vanduo) – 200 ml.
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
  • Paruošimui mums prireiks šių produktų:

Įdaras:

– bulvės 2 vnt
– svogūnai 2 vnt
– grybai 300 g
– druska ir prieskoniai pagal skonį
– kiauliena 300 g
– krapai

Mėgstu užplikyti tešlą verdančiu vandeniu, mano manymu, tai geriausias variantas.
Į dubenį beriame miltus, dedame druską, aliejų ir įmušame kiaušinį, pastoviai maišydami pilame verdantį vandenį. Užmaišome gana kietą tešlą.

Tešlai leidžiame šiek tiek ataušti ir dedame į plastikinį maišelį pagulėti 15-20 minučių, o mes tuo metu užsiimsime įdaru.

Grybus nuplauname ir supjaustome plokštelėmis, o paskui apkepame aliejuje 5-7 min.

Bulves nulupame ir sumalame mėsmale, nuspaudžiame sultis ir į tą patį dubenį sumalame svogūną, kad bulvės nepatamsėtų.

Į dubenį sumalame mėsą ir apkeptus grybus, sumaišome visus ingredientus, beriame druskos ir pipirų pagal skonį ir gerai permaišome.

Tešlą dalijame lygiomis dalimis ir iškočiojame apskritimus.

Į kiekvieno apskritimo vidurį dedame įdaro ir užlipdome kraštus.

Virtinuko dydį darykite savo nuožiūra, aš mėgstu vidutinius, nedidelius.

Verdame virtinukus pasūdytame vandenyje, užvirus vandeniui verdame 7 minutes ir išimame samčiu.

Štai ir viskas, beprotiškai skanūs virtinukai gatavi!

Patinka? Duok Like!