Tešla:
- kvietiniai miltai – 400 g.
- kiaušinis – 1 kiaušinis.
- vanduo (verdantis vanduo) – 200 ml.
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
- Paruošimui mums prireiks šių produktų:
Įdaras:
– bulvės 2 vnt
– svogūnai 2 vnt
– grybai 300 g
– druska ir prieskoniai pagal skonį
– kiauliena 300 g
– krapai
Mėgstu užplikyti tešlą verdančiu vandeniu, mano manymu, tai geriausias variantas.
Į dubenį beriame miltus, dedame druską, aliejų ir įmušame kiaušinį, pastoviai maišydami pilame verdantį vandenį. Užmaišome gana kietą tešlą.
Tešlai leidžiame šiek tiek ataušti ir dedame į plastikinį maišelį pagulėti 15-20 minučių, o mes tuo metu užsiimsime įdaru.
Grybus nuplauname ir supjaustome plokštelėmis, o paskui apkepame aliejuje 5-7 min.
Bulves nulupame ir sumalame mėsmale, nuspaudžiame sultis ir į tą patį dubenį sumalame svogūną, kad bulvės nepatamsėtų.
Į dubenį sumalame mėsą ir apkeptus grybus, sumaišome visus ingredientus, beriame druskos ir pipirų pagal skonį ir gerai permaišome.
Tešlą dalijame lygiomis dalimis ir iškočiojame apskritimus.
Į kiekvieno apskritimo vidurį dedame įdaro ir užlipdome kraštus.
Virtinuko dydį darykite savo nuožiūra, aš mėgstu vidutinius, nedidelius.
Verdame virtinukus pasūdytame vandenyje, užvirus vandeniui verdame 7 minutes ir išimame samčiu.
Štai ir viskas, beprotiškai skanūs virtinukai gatavi!