Skaniausias ir paprasčiausiai paruošiamas grietinietis su švelniu kremu

326
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • miltai – 140 g
  • sutirštintas pienas – 1 indelis
  • sviestas – 100 g
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • druska – 1⁄4 arbatinio šaukštelio
  • kakava – 1,5 valgomojo šaukšto
  • soda – 1 arbatinis šaukštelis

Kremui:

  • grietinė – 600 g
  • cukraus pudra – 2 valgomieji šaukštai
  • tirštiklis grietinei – 1 pakuotė

Glazūrai:

  • šokoladas – 100 g
  • pienas – 40 ml

Pertepimui:

  • sutirštintas pienas – 80 ml
  • vanduo – 80 ml

Paruošimas:

Sumaišome minkštą sviestą su kiaušiniais ir druska, paskui suplakame.

Palaipsniui įmaišome sutirštintą pieną ir suplakame.

Pilame sodą, gesintą actu, ir išsijotus miltus.

Dalijame tešlą į 2 dalis, į vieną dalį beriame kakavos.

Pilame tešlą į formą, užtiestą kepimo popieriumi.

Kepame papločius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min.

Suplakame grietinę su cukraus pudra iki purumo ir dedame tirštiklį.

Sumaišome virintą vandenį su sutirštintu pienu pertepimui.

Glazūrai šokoladą tirpiname piene.

Perpjauname kiekvieną paplotį į 2 dalis ir surenkame tortą, pertepdami papločius pertepimu ir sutepame juos kremu.

Torto viršų apliejame glazūra.

Leidžiame tortui pastovėti kelias valandas šaldytuve.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353