Šis kanadietiškas desertas nepaprastai skanus ir sotus. Jį nesunku pasigaminti patiems ir nudžiuginti ne tik save, bet ir kitus. Dėl vykusio skonių derinio desertas yra gardaus saldumo, sotus ir aromatingas. Nudžiuginkite savo šeimą.
Sudedamosios dalys:
Apatinis sluoksnis:
- 200 g sausainių,
- 100 g sviesto,
- 60 g kokoso drožlių,
- 50 g cukraus,
- 30 g kakavos miltelių,
- 1 kiaušinis.
Vidurinis sluoksnis:
- 250 g cukraus pudros,
- 60 g sviesto,
- 2–3 valg. š. pieno,
- vanilinio cukraus pagal skonį.
Viršutinis sluoksnis:
- 200 g karčiojo šokolado,
- 2 valg. š. sviesto.
Gaminimas
- Ant mažos ugnies ištirpiname sviestą. Įdedame cukrų, kakavos miltelius ir išmaiš
- Atskirame inde išplakame kiaušinį ir supilame į masę. Maišydami verdame 2 min.
- Sausainius susmulkiname mažais gabaliukais ir sudedame į mišinį. Supilame kokosų drožles ir išmaiš
- Imame kepimo formą, ištepame sviestu ir tolygiai paskirstome gautą mišinį. Truputį
- Įdedame į šaldytuvą 1 val.
- Viduriniajam sluoksniui sumaišome cukraus pudrą, sviestą su trupučiu pieno. Viską iš Jei reikia, dar įdedame cukraus pudros, nes sluoksnis turi būti tirštas.
- Iš šaldytuvo išimame pagrindą ir tolygiai užtepame ant jo kremą. Paskui įdedame atgal į šaldytuvą 40–50 min.
- Viršutiniam sluoksniui vandens vonelėje ištirpiname šokoladą su sviestu.
- Išimame iš šaldytuvo formą ir tolygiai užtepame viršutinį sluoksnį.
- Įdedame desertą atgal į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų. Tada ištraukiame, supjaustome gabaliukais ir tiekiame ant stalo.
Skanaus!
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.