Šiais metais, kaip ir pernai, aš šventei paruošiu Pekino antį orkaitėje! Nieko skanesnio aš neragavau! O svečiai buvo taip nustebinti puikaus skonio, kad greitai iš anties liko tik kauleliai! Receptas labai paprastas, bet skonis pats prabangiausias!
Ingredientai:
* antis (vidutiniškai 2 kg svorio);
* dar mums prireiks 2l vandens;
* 150 ml sojos padažo;
* 20 ml paprastos degtinės;
* 1,5 arbatinio šaukštelio pipirų mišinio;
* 1 lauro lapas;
* 2 aštrūs pipiriukai;
* žiupsnelis anyžiaus;
* 2 arbatiniai šaukšteliai medaus;
* cinamono lazdelė.
Receptas:
* Taigi, paruoškime marinatą. Tam užvirinkite vandenį. Ataušinkite. Įdėkite į vandenį pipiro, lauro lapą, sojos padažą, degtinę,anyžių ir cinamoną. Sojos padažo dėkite 100 ml, 50 ml pasilikite.
* Antį dėkite į troškinimo indą, arba kitą talpą. Užpilkite paruoštu vandeniu su prieskoniais. Palikite 2 paras šaldytuve. Periodiškai apverskite antį, kad ji pasimarinuotų iš visų pusių.
* Po nurodyto laiko nusausinkite antį popieriniu rankšluosčiu.
Sumaišykite 50 ml sojos padažo su medumi ir gerai ištrinkite antį. Įpilkite vandens į skardą, o antį dėkite ant grotelių, kurias dėsite virš skardos.
Kepkite antį apie 2 val 200 laipsnių temperatūroje.
Mėsa gaunasi labai švelni, pati nusineria nuo kaulo, apetitiška plutelė! Būtinai pabandykite.
Bus skanu!