Ingredientai:
– 200 g sviesto
– 2 kiaušiniai
– 1 stiklinė cukraus
– 2 valgomieji šaukštai majonezo
– 600 g miltų
– 1 g vanilino
– 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
– žiupsnelis druskos
Ir štai dalinuosi su jumis:
1. Kiaušinius suplakti su cukrumi patogiame inde, o garų vonioje ištirpinti sviestą.
2. Sviestą dėti į kiaušinius, taip pat ir majonezą (maždaug 1/6 tūrio).
3. Miltus išsijoti ir pusę jų įmaišyti į gautą mišinį, dėti ten vaniliną, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.
4. Permaišyti, paskui suberti miltų likučius.
5. Užmaišyti vienalytės konsistencijos tešlą ir suspausti ją į gumulą. Ji turi būti elastinga, nelipti prie rankų ir tuo pačiu gerai lipdytis.
6. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą pusei valandos.
7. Surinkti mėsmalę, pasukti, kad iš sietelio išeitų 1,5-2 cm tešlos, sugauti ją ranka ir laikant sukti toliau, kol rankoje gausis „chrizantema“ su maždaug 7 cm ilgio žiedlapiais.
8. Nupjauti prie pat sietelio, kad sekančios porcijos galiukai nesuliptų, o nupjautą kraštą užspausti pirštais, kad konstrukcija neišsiardytų.
9. Dabar priešingą,laisvą kraštą reikia dėti į skardą su kepimo popieriumi, suteikus sausainukams vaizdą, maksimaliai panašų į gėlę. Leisti gaminiams truputį pastovėti kambario temperatūroje, gėlytės truputį išsileis ir įgaus natūralesnę išvaizdą.
10. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pusę valandos.