Sausainiai „Chrizantema“ ir jų paruošimo instrukcija

2491
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– 200 g sviesto
– 2 kiaušiniai
– 1 stiklinė cukraus
– 2 valgomieji šaukštai majonezo
– 600 g miltų
– 1 g vanilino
– 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
– žiupsnelis druskos

Ir štai dalinuosi su jumis:

1. Kiaušinius suplakti su cukrumi patogiame inde, o garų vonioje ištirpinti sviestą.

2. Sviestą dėti į kiaušinius, taip pat ir majonezą (maždaug 1/6 tūrio).

3. Miltus išsijoti ir pusę jų įmaišyti į gautą mišinį, dėti ten vaniliną, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.

4. Permaišyti, paskui suberti miltų likučius.

5. Užmaišyti vienalytės konsistencijos tešlą ir suspausti ją į gumulą. Ji turi būti elastinga, nelipti prie rankų ir tuo pačiu gerai lipdytis.

6. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą pusei valandos.

7. Surinkti mėsmalę, pasukti, kad iš sietelio išeitų 1,5-2 cm tešlos, sugauti ją ranka ir laikant sukti toliau, kol rankoje gausis „chrizantema“ su maždaug 7 cm ilgio žiedlapiais.

8. Nupjauti prie pat sietelio, kad sekančios porcijos galiukai nesuliptų, o nupjautą kraštą užspausti pirštais, kad konstrukcija neišsiardytų.

9. Dabar priešingą,laisvą kraštą reikia dėti į skardą su kepimo popieriumi, suteikus sausainukams vaizdą, maksimaliai panašų į gėlę. Leisti gaminiams truputį pastovėti kambario temperatūroje, gėlytės truputį išsileis ir įgaus natūralesnę išvaizdą.

10. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pusę valandos.

Patinka? Duok Like!