Ingredientai:
– miltai 270 g
– sviestas 130 g
– jogurtas 60 g
– kiaušinis 1 vnt
– cukrus tešlai 30 g
– kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
– cukrus pabarstams 30 g
1. Miltus išsijokite per sietą su kepimo milteliais, sumaišykite su cukrumi. Sviestą likus 30 minučių iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų. Supjaustykite jį gabalėliais, dėkite į miltus ir kruopščiai permaišykite rankomis, darydami smulkius trupinius.
2. Paskui įmuškite kiaušinį ir dėkite tirštą jogurtą. Iš pradžių viską permaišykite šaukštu, paskui rankomis užmaišykite tirštą tešlą. Ji turi lipti prie rankų, tačiau būti minkšta. Jos tekstūra labai panaši į smėlinės tešlos.
3. Kepimo popierių pabarstykite miltais, dėkite tešlą, paskui iškočiokite kočėlu į ploną stačiakampį lakštą. Tešlą pabarstykite cukrumi per visą paviršių.
4. Vieną tešlos pusę lenkite iki vidurio, pabarstykite ją cukrumi. Paskui uždenkite antra tešlos puse.
5. Gautą trisluoksnį tešlos stačiakampį perpjaukite išilgai į dvi puses, paskui supjaustykite skersai į plonas lazdeles.
6. Dėkite gaminius į skardą, palikdami tarpus tarp jų. Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą su ruošiniais dėkite per vidurį. Sausainius kepkite 15 min.
7. Prieš patiekiant gatavus sausainius, juos galima pabarstyti cukraus pudra.
Gero apetito!