Ideali naminė kepyklėlė šeimos arbatos vakarienei ar kitoms progoms – iškepkite purią ir kvapnią šarlotkę su obuoliais. Šiandien siūlome pridėti šiek tiek majonezo į tešlą!
Nesijaudinkite – jo skonio visai nepajusite, tačiau pyragas bus purus ir minkštas. Tešlos struktūra bus gana elastinga ir smulkiai porėta. Tokie kepiniai neliks abejingi niekam.
Visi ingredientai lengvai prieinami ir dažnai būna šaldytuve. Jei ieškote patikimo šarlotkos recepto, kuris visada pavyksta, išbandykite šį receptą!
Ingredientai:
– Kiaušiniai – 3 vnt.
– Cukrus – 160 g
– Miltai – 160 g
– Obuoliai – 3–4 vnt.
– Kepimo milteliai – 1 arb.š.
– Majonezas – 50 g
– Sviestas – 20 g
Paruošimo eiga:
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite mikseriu apie 3–4 minutes, kol masė taps puri ir šviesi, o cukrus ištirps.
2. Į tešlą įdėkite majonezą ir dar kartą viską gerai išplakite mikseriu.
3. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir švelniai išmaišykite šaukštu arba mentele, kad tešla neprarastų purumo.
4. Į tešlą įmaišykite vidutinio dydžio obuolių skilteles (obuolius nulupkite). Tinka tiek rūgštūs, tiek saldžiarūgščiai obuoliai – pagal jūsų skonį.
5. Kepimo formą ištepkite sviestu ir sudėkite tešlą su obuoliais. Geriausiai tinka 18 cm skersmens forma. Jei abejojate savo forma, jos dugną galite iškloti kepimo popieriumi.
6. Kepkite šarlotką su obuoliais 180°C temperatūroje apie 30–35 minutes. Tešla padvigubės, taps puri ir kvapni. Kepimo metu orkaitės neatidarinėkite. Kai pyragas paruduos, išjunkite orkaitę ir leiskite pyragui atvėsti.
7. Patiekite šarlotką su majonezu ir obuoliais ant stalo – skanu ir be galo gardu! Jei norite, pabarstykite cukraus pudra.