Ingredientai:
– vištienos file – 300 g
– virti kiaušiniai – 4 vnt
– sūris – 150 g
– virtos bulvės – 2 vnt
– virti burokėliai – 1 vnt
– virtos morkos – 2 vnt
– raugintas agurkas – 1 vnt
– majonezas – 5 valgomieji šaukštai
– švieži krapai – 1 pundelis
– druska – ½ arbatinio šaukštelio
Paruošimo receptas:
1. Bulves, sūrį ir virtus kiaušinius stambiai sutarkuojame.
2. Virtą vištienos file ir raugintą agurką supjaustome smulkiais kubeliais.
3. Į dubenį dedame tarkuotas bulves, kiaušinius, sūrį ir smulkiai pjaustytą virtą file bei agurką. Viską sūdome pagal skonį, užpilame majonezu ir gerai permaišome.
4. Papuošimui smulkiai tarkuojame virtą burokėlį ir morką. Smulkiai supjaustome krapus.
5. Iš paruoštų salotų formuojame 4-5 cm diametro rutuliukus. Turi gautis 19 rutuliukų.
6. 6 rutuliukus apvoliojame smulkintuose krapuose. Sekančius 6 rutuliukus apvoliojame tarkuotose morkose. Likusius 7 rutuliukus apvoliojame tarkuotuose burokėliuose.
7. Į patiekalo centrą dedame burokėlių rutuliuką. Aplink jį dedame visus morkų rutuliukus.
Patiekalo kraštuose paeiliui dėliojame burokėlių ir krapų rutuliukus.