Ingredientai:
– 700-800 g nedidelio moliūgo
– 1⁄4 stiklinės skysto medaus
– 70 g sviesto
– 1⁄2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
– 1⁄2 stiklinės graikinių riešutų
– 1⁄2 stiklinės migdolų
– jūros druska, šviežiai malti juodieji pipirai
Paruošimo receptas žingsnis po žingsnio
1. Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu 10 minučių, paskui nuskalaukite šaltu vandeniu ir
pašalinkite odeles.
2. Ištirpinkite sviestą ant nedidelės ugnies. Nuimkite nuo ugnies, dėkite medų, čiobrelius, riešutus ir permaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Moliūgą supjaustykite į 4-6 stambias riekes ir dėkite į ugniai atsparų keraminį ar stiklinį indą.
Apliekite medaus bei riešutų užpilu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 30-40 minučių, kol moliūgas pasidarys minkštas.
Patiekite kaip savarankišką patiekalą, kaip garnyrą prie kruopų ar paukštienos ar pusryčiams.