Receptas, kurį mane išmokė senelis: mėsos užkandis – tiesiog susukite faršą į lavašą

3947
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– mėsos faršas 500 g
– morka 1 vnt
– svogūnas 1 vnt
– paprika 1 vnt
– pomidorai 2 vnt
– česnakas 2 skiltelės
– plonas lavašas 3 vnt
– aliejus 50 ml
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– malti juodieji pipirai 0,25 arbatinio šaukštelio
– kalendra 0,25 arbatinio šaukštelio

Paruošimas:

1. Mėsą nuplaukite, pašalinkite riebalus ir plėveles, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Susmulkinkite mėsą į faršą blenderiu ar mėsmale smulkiu tinkleliu. Į faršą dėkite išspaustą
česnaką, smulkiai sukapotus šviežius žalumynus, druską ir prieskonius pagal skonį.

Kruopščiai permaišykite ingredientus iki vienalytės konsistencijos. Dėkite faršą į šaldytuvą 30 minučių, kad jis persisunktų prieskonių.

2. Dėkite faršą ant lavašo. Išlyginkite jį plonu sluoksniu. Susukite lavašą su faršu į tvirtą vyniotinį. Tokiu būdu suformuokite visus ruošinius. Gautus vyniotinius supjaustykite į kelias vienodo dydžio dalis.

3. Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais. Papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas, supjaustykite smulkiais kubeliais. Morką nuplaukite, nuskuskite, stambiai sutarkuokite. Dėkite daržoves į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Periodiškai maišydami, apkepkite daržoves ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.

4. Pomidorus nuplaukite, susmulkinkite trintuve ar blenderiu. Dėkite susmulkintus pomidorus į keptas daržoves. Permaišykite, palikite daržoves troškintis ant silpnos ugnies dar 5-7 min. Pabaigoje berkite druskos ir prieskonių pagal skonį.

5. Į karščiui atsparią kepimo formą dėkite 1/3 keptų daržovių. Ant jų vienu sluoksniu išdėliokite suktinukus iš lavašo su faršu.

6. Ant jų tolygiai paskirstykite 2/3 keptų daržovių. Kaitaliodami sluoksnius, išdėliokite visus
ingredientus į kepimo formą.

7. Uždenkite formą dangčiu ar folija. Pašaukite užkandį į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min.

8. Nuostabus mėsos užkandis su šviežių daržovių padažu puikiai derės su įvairiais garnyrais. Pagal pageidavimą į faršą galima dėti tarkuoto kietojo sūrio, gausis dar skaniau.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353