Ingredientai:
– mėsos faršas 500 g
– morka 1 vnt
– svogūnas 1 vnt
– paprika 1 vnt
– pomidorai 2 vnt
– česnakas 2 skiltelės
– plonas lavašas 3 vnt
– aliejus 50 ml
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– malti juodieji pipirai 0,25 arbatinio šaukštelio
– kalendra 0,25 arbatinio šaukštelio
Paruošimas:
1. Mėsą nuplaukite, pašalinkite riebalus ir plėveles, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Susmulkinkite mėsą į faršą blenderiu ar mėsmale smulkiu tinkleliu. Į faršą dėkite išspaustą
česnaką, smulkiai sukapotus šviežius žalumynus, druską ir prieskonius pagal skonį.
Kruopščiai permaišykite ingredientus iki vienalytės konsistencijos. Dėkite faršą į šaldytuvą 30 minučių, kad jis persisunktų prieskonių.
2. Dėkite faršą ant lavašo. Išlyginkite jį plonu sluoksniu. Susukite lavašą su faršu į tvirtą vyniotinį. Tokiu būdu suformuokite visus ruošinius. Gautus vyniotinius supjaustykite į kelias vienodo dydžio dalis.
3. Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais. Papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas, supjaustykite smulkiais kubeliais. Morką nuplaukite, nuskuskite, stambiai sutarkuokite. Dėkite daržoves į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Periodiškai maišydami, apkepkite daržoves ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
4. Pomidorus nuplaukite, susmulkinkite trintuve ar blenderiu. Dėkite susmulkintus pomidorus į keptas daržoves. Permaišykite, palikite daržoves troškintis ant silpnos ugnies dar 5-7 min. Pabaigoje berkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
5. Į karščiui atsparią kepimo formą dėkite 1/3 keptų daržovių. Ant jų vienu sluoksniu išdėliokite suktinukus iš lavašo su faršu.
6. Ant jų tolygiai paskirstykite 2/3 keptų daržovių. Kaitaliodami sluoksnius, išdėliokite visus
ingredientus į kepimo formą.
7. Uždenkite formą dangčiu ar folija. Pašaukite užkandį į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min.
8. Nuostabus mėsos užkandis su šviežių daržovių padažu puikiai derės su įvairiais garnyrais. Pagal pageidavimą į faršą galima dėti tarkuoto kietojo sūrio, gausis dar skaniau.
Gero apetito!