Serbiškos cukinijos – tai greitas būdas pagaminti mėgstamą patiekalą naujai. Vos 30 min – tiek reikia laukti, kol patiekalas bus paruoštas. Dirbant laikas praeis nepastebimai, o štai rezultatas atvirai nudžiugins. Troškintos grietinėje cukinijos gaunasi labai švelnios ir sultingos.
Jei cukinijos jaunos, nulupti odelės ir išimti sėklų nereikia. Su pernokusiomis reikia padaryti ir viena, ir kita, o minkštimą supjaustyti stambiais kubeliais.
Patariame nepakeisti išankstinio kepimo orkaitėje paprastu apkepinimu. Orkaitėje cukinijos pradžius iš išorės, išlaikys formą, o keptuvėje rizikuojate gauti vienalytę, tačiau skanią masę. Grietinės riebumas patiekalui nėra principinis, tiks ir 10%. Vietoj grietinės galima imti tirštą jogurtą be priedų.
Paruošimas:
- Sumaišykite saulėgrąžų aliejų su džiovintomis žolelėmis,paprika, druska ir pipirais.
- Cukinijas supjaustykite storais pusžiedžiais, sudėkite į maišelį, ten pat supilkite aromatinį aliejų, supurtykite. Išdėliokite cukinijas ant skardos, kepkite 15 min 200 laipsnių temperatūroje.
- Grietinę sumaišykite su smulkiai kapotais krapais, smulkintais česnakais. Įdėkite kiaušinį, miltų, įpilkite vandens.
- Keptą cukiniją dėkite į gilią keptuvę, ten pat supilkite grietinės padažą, pasūdykite pagal skonį. Užvirinkite, nepamirškite periodiškai pamaišyti procese. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite.
Šis patiekalas – kaip tik tas atvejis, kai vaišių temperatūra neįtakoja skonio. Puikiai tinka ir kaip šiltas užkandis, ir kaip garnyras vištai ar kotletams.
Nepamirškite naujo patiekalo iš cukinijų recepto persiųsti draugams, jie bus jums dėkingi!