Ingredientai:
- sluoksniuota tešla – 500 g
- obuoliai – 3-4 vnt
- cukrus – 5-6 valgomieji šaukštai
- cinamonas – pagal skonį ir pageidavimą
- sviestas – 30 g
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas
- cukraus pudra – papuošimui
Paruošimas:
Obuolius perpjaunu per pusę, pašalinu šerdelę ir supjaustau skiltelėmis, bet nelabai plonai.
Supjaustytus obuolius dedu į dubenį, apšlakstau juos citrinos sultimis ir užpilu karštu vandeniu. Dedu dubenį su obuoliais į mikrobangų krosnelę maždaug 3-4 min,kad obuoliai truputį pavirtų ir sulinktų susukant, nelūžtų.
Kol obuoliai aušta, iškočioju tešlą plonu lakštu ir perpjaunu ją į 6-7 juosteles.
Nupilu skystį nuo obuolių ir ant kiekvienos tešlos juostelės dedu obuolių skilteles taip,kaip parodyta foto.
Tešlą sutepu sviestu ir pabarstau cukrumi su cinamonu.
Tešlos juostelę sulenkiu pusiau taip, kad obuoliai išlįstų iš tešlos ir susuku „rožę“.
Gatavas „obuolines rožes“ sudedu į sviestu suteptą formą ir kepu įkaitintoje iki 180-190 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min, geriau žiūrėkite pagal savo orkaitę. Gatavą ataušusį pyragą pabarstau cukraus pudra ir galima vaišintis!