Grikiai labai naudingi! Grikių košėje yra daugybė naudingų medžiagų, kurios tokios būtinos organizmui. Kai kurie žmonės nemėgsta grikių košės, tačiau šio recepto pagalba išeina ne šiaip košė, o tiesiog savarankiškas subtilus patiekalas.
Grikiai gaunasi neįprastai švelnūs, birūs, kvapnūs, sodrūs, o svarbiausia – neįtikėtinai skanūs. Jūsų vaikai prašys pakartoti, o suaugusieji panorės sužinoti šio stebuklingo garnyro receptą.
Kad pagamintumėte grikius, jums prireiks sekančių ingredientų:
- grikių kruopos – 200 g
- verdantis vanduo – 400 g (t. y. dvigubai daugiau nei pačių grikių)
- morkos – 180 g
- svogūnai – 150 g
- pomidorai – 200 g
- pomidorų pasta – 70 g
- aliejus – apie 1-2 valgomuosius šaukštus
- druska ir malti juodieji pipirai priklausomai nuo skoninių savybių
Ruošiame grikius:
Užsiimsime daržovėmis.
Svogūną supjaustykite mažais kvadratėliais.
Morkas stambiai sutarkuokite. Dėkite į indą su smulkintais svogūnais.
Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Dėkite keptuvę ant viryklės, pilkite aliejaus, įkaitinkite. Po to berkite morkas su svogūnais, uždenkite dangčiu, troškinkite ant nedidelės ugnies 5 min.
Po 5 min dėkite į keptuvę pomidorus. Viską permaišykite. Vėl uždenkite dangčiu ir ruoškite dar 5 min ant nedidelės ugnies.
Tuo metu nuplaukite grikius ir leiskite nutekėti vandeniui. Vėliau berkite juos į daržoves, tolygiai paskirstykite. Uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį.
Giliame inde sumaišykite verdantį vandenį su pomidorų pasta, pasūdykite ir berkite pipirų. Pamaišykite.
Toliau pilkite šį mišinį į grikius su daržovėmis. Uždenkite keptuvę dangčiu ir tegu gaminasi ant mažos ugnies kol neišgaruos visas vanduo (apie 25 min).
Į gatavus grikius galite įdėti truputį sviesto.
Patiekite karštus, jų aromatingas kvapas iškart sukvies visą šeimą prie stalo. Gero apetito!