Ingredientai:
- obuoliai – 1 kg
- cukrus – 1 kg
- vanduo – 300 ml
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas
- Mirkymui:
- vanduo – 1 l
- soda – 1 valgomasis šaukštas
Paruošimo būdas:
Nulupame obuolius, pašaliname šerdelę ir supjaustome skiltelėmis.
Į dubenį pilame litrą šalto vandens ir beriame 1 valgomąjį šaukštą sodos. Permaišome, kol soda pilnai ištirps ir beriame čionai paruoštas obuolių skilteles.
Kad skiltelės neiškiltų, dedame kokį nors svarmenį. Aš dedu lėkštę. Viskas, paliekame taip mažiausiai 6 valandoms, galima ir nakčiai.
Paskui nupilame vandenį ir gerai perplauname obuolius. Dabar mūsų obuoliai uogienėje liks sveiki ir nesuvirs.
Į puodą pilame 300 ml vandens ir beriame 1 kg cukraus. Permaišome, užviriname sirupą, sumažiname ugnį ir verdame, kol cukrus pilnai ištirps. Paskui į sirupą dedame obuolių skilteles. Verdame obuolius 20-25 min, periodiškai pamaišydami.
1 kg cukraus imame 1 kg obuolių.
Pažvelkite, skiltelės jau darosi skaidrios. Ir visi gabalėliai sveiki, nesuvirę.
Pačioje pabaigoje pilame 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių arba 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties. Permaišome ir verdame dar porą minučių. Paskui išpilstome uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukame dangtelius.
Tokia uogienė puikiai laikosi ir spintelėje. Taip pat darau su kriaušėmis ir abrikosais.
Bandykite, tai labai skanu! Valgome obuolių skilteles su aromatinga arbata arba naudoju jas kepiniams – pyragams, pyragaičiams, vyniotiniams, tačiau į įdarą dedu tik obuolius, be sirupo.