Pyragas gaunasi lengvutis, minkštas ir švelnus su mėgstamu bananų skoniu ir aromatu.
Taipogi tokią tešlą galima daryti ir su obuoliais.
Paruošimui jums prireiks šių ingredientų:
- pienas – 150 ml
- miltai – 150 g
- saulėgrąžų aliejus – 60 g
- kiaušinis – 1 vnt
- cukrus – 80 g
- vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- bananai – 2 vnt
- cukrus – 3 arbatiniai šaukšteliai karamelei
- žiupsnis druskos
Pyrago gamybos procesas:
Kiaušinį suplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, šluotele permaišome, kol cukrus ištirps.
Supilame pieną ir aliejų (galima naudoti tirpintą sviestą).
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, sijojame ir beriame į masę, išmaišome.
Keptuvę sutepame sviestu – bortelius ir dugną.
Dugną pabarstome 3 šaukšteliais cukraus ir dedame bananų gabalėlius. Pilame tešlą taip, kad pilnai padengtų bananus.
Dedame ant mažos ugnies, uždengiame dangčiu, kepame vieną pusę min. Gatavumą
tikriname dantų krapštuku.
Antrą pusę galite pakepti kelias minutes, o galima ir nekepti, pyragas visiškai gatavas, jūs galite tiesiog paskrudinti viršų.
Ataušusį pyragą pabarstome pudra. Jei darysite su obuolių skiltelėmis, tada pabarstome
cukraus pudra, sumaišyta su cinamonu.