Gaminu su jais ir pirmuosius patiekalus, ir jūreiviškus makaronus, ir paprasčiausiai patiekiu prie bet kokio garnyro.
O galima ant duonos ir… Labai patogus ( visada gelbstintis), labai skanus ir dargi nebrangus ruošinys.
Man dažnai rašo: „Kam tie ruošiniai? Visko yra parduotuvėse bet kuriuo metų laiku“, „Visi tie konservai – nesveikas maistas“ ir t.t.
Tačiau aš nieko neklausau. Nors 3-4 stiklainiai troškinio turi būti mano virtuvės spintelėje. Kai baigiasi – gaminu vėl!
Troškinta kiauliena. Pirkti gatavos mes nesiryžtame – sunku rasti ką nors padoraus. Juolab ją lengva paruošti namuose.
Viskas paprasta! Troškinimui imu kiaulienos sprandinę – su ja troškinys skanesnis. Mėsą pjaustau 30-40 g svorio gabalėliais.
4 kg kiaulienos dedu 32-35 g druskos ir 16-20 g džiovintų svogūnų (svogūnus džiovinu pati). Jei džiovintų svogūnų nėra, galima dėti šviežius ar išvis be svogūnų.
Gerai permaišau mėsą su prieskoniais.
Į švarių stiklainių dugną dedu lauro lapą, juodųjų pipirų žirnelius (arba galima pipirų mišinį) – keletą vienetų.
Ir dedu mėsos gabalėlius taip, kad iki dangtelio liktų apie 1 cm.
Užsuku stiklainius švariais dangteliais ir dedu į autoklavą. Iš šio kiekio gaunasi 8-9 0,5 l stiklainiai.
120 laipsnių temperatūroje gaminu 75 min. Galima gaminti bet kokiame autoklave! Ir nesvarbu, koks pas mane. Aš turiu du – vienas namuose (18 l), kitas, didelis – sodyboje.
Visada mėsos troškinį gaminu autoklave, kitų būdų nenaudoju, manau, kad tai pavojinga (tačiau niekam savo nuomonės , žinoma, neprimetu!).