Ne pyragas, o auksas: geresnis už tortą ir skanesnis už keksą. Visas drauges išmokiau tokį gaminti

32783
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • kiaušiniai 4 vnt
  • miltai 400 g
  • cukrus 180 g
  • kefyras 250 g
  • aliejus 150 ml
  • juodieji serbentai 200 g
  • kepimo milteliai 2 arbatiniai šaukšteliai
  • kukurūzų krakmolas 1 valgomasis šaukštas
  • druska 2 g
  • miltai pabarstams 2 valgomieji šaukštai
  • cukrus pabarstams 2 valgomieji šaukštai
  • sviestas pabarstams 50 g

Paruošimas:

– Giliame inde sumaišykite 4 kiaušinius, cukrų ir žiupsnį druskos.

– Mikseriu ar šluotele suplakite ingredientus, kol gausis šviesi ir puri masė. Į gautą mišinį pilkite kambario temperatūros kefyrą ir rafinuotą aliejų. Dar kartą suplakite ingredientus mikseriu ar šluotele, siekdami vienalytės tešlos konsistencijos.

– Miltus persijokite per sietą, permaišykite su kepimo milteliais. Įmaišykite į tešlą miltų mišinį.

Minimaliomis mikserio apsukomis permaišykite tešlą iki vienalytės konsistencijos. Ji turi gautis tiršta ir tekėti nuo silikoninės mentelės plačia juosta.

– Juodųjų serbentų uogas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į uogas
kukurūzų krakmolą, permaišykite. Uogas dėkite į tešlą, atsargiai permaišykite ingredientus
silikonine mentele.

– Karščiui atsparią formą užtieskite kepimo popieriumi. Atsargiai perpilkite gatavą tešlą į formą, išlyginkite ją silikonine mentele.

– Pabarstų trupinių paruošimui giliame inde sumaišykite cukrų, miltus ir smulkiai sukapotą šaltą sviestą. Pertrinkite mišinį rankomis, kol gausis smulkūs trupiniai. Tolygiai paskirstykite trupinius pyrago viršuje.

– Pašaukite pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min. Kepinio gatavumą tikrinkite mediniu iešmeliu. Jei jis sausas, be tešlos pėdsakų, pyragas iškepęs. Gatavą pyragą ataušinkite iki kambario temperatūros, supjaustykite gabalėliais ir patiekite su arbata ar kava.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353