Mėtinio cukraus receptas žiemai

973
Patinka? Duok Like!

Mėta – geidžiamas limonadų priedas ir gera alternatyva raminamiesiems. Šios žolės nauda žinoma nuo senovės. Jei lysvėje auga mėta, ją būtinai džiovina žiemai, kad gertų arbatą šaltuoju metu.

Bet net džiovinta gryna mėta negali išsaugoti to gaivaus kvapo,kaip šviežia. Vis tiek dalis aromato ir skonio išgaruoja.

Su mėtinio cukraus indeliu ant stalo arbatos gėrimas pavirsta ypatingu kasdieniu ritualu: pasklinda gaivus mėtinis aromatas, o pokalbiai tampa dvasingesni. Aromatinis priedas tiks prie saldžių kepinių, prie puodelio kavos ar arbatos.

Ingredientai

  • 200 g cukraus
  • 50 g mėtos

Paruošimas

1. Gerai perplauk mėtos šakeles vėsiu vandeniu. Geriausia prisipilti į gilų dubenį vandens ir praskalauti mėtą kelis kartus. Kruopščiai atrink šviežius lapelius, jei pasitaikys suvytę – cukrus gali greitai sugesti.

2. Išdžiovink mėtos šakeles ant rankšluosčio, lapai turi būti visiškai sausi.

3. Blenderyje susmulkink mėtos lapus.

4. Pridėk 100 g cukraus ir dar kartą susmulkink viską iki vienalytės masės.

5. Perpilk cukrų į dubenį ir supilk cukraus likutį, permaišyk viską šaukštu.

6. Kad cukrus nesugestų, reikia soda gerai perplauti stiklainį, kuriame jis bus laikomas, ir išdžiovinti jį.  Apsidraudimui galima dar sterilizuoti stiklainį.

7. Dėk cukrų į stiklainį, suspausdama jį šaukštu.

8. Cukrų laikyk sausoje vietoje hermetiškai uždarytą.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353