Puikus užkandis, sakau jums, tokie marinuoti grybai patiks visiems! O kad jie atrodytų gražiai ant stalo, rinkitės mažus pievagrybius, jie paprastai būna vieno dydžio. Jie kainuoja šiek tiek brangiau, tačiau visumoje marinuoti grybus yra pigiau, nei pirkti jau marinuotus parduotuvėje.
Kaip marinuoti pievagrybius
Ingredientai:
* 500 gr. pievagrybių
* 120 ml. saulėgrąžų aliejaus
* 3 skiltys česnako
* 10 žirnelių juodųjų pipirų
* 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
* 1 arbatinis šaukštelis druskos
* 4 laurų lapai
* 60 ml. 6% acto
PARUOŠIMAS:
Grybus kruopščiai nuplauname. Didelius perpjauname perpus.
Paruošiame marinatą: sumaišome actą, saulėgrąžų aliejų, cukrų, druską, pipirus ir lauro lapus.
Marinatu užpilame grybus, pridedame išspaustą česnaką ir kaitiname ant ugnies, kol užvirs, tada dar 5 minutes viriname.
Nuimame nuo ugnies, sudedame grybus į stiklainį, užpilame marinatu. Palaukiame, kol atauš ir padedame grybus į šaldytuvą. Po 4 valandų bus skanus užkandis!
Beje, recepte nėra klaidos: grybai ruošiami be vandens, nes iš pačių grybų skysčio išsiskiria pakankamai.
Gaunasi labai skanūs grybai! Nepamirškite pasidalinti receptu su draugais, jie tai įvertins!