Skumbrę gaminu įvairiais būdais, tačiau šitas mėgstamiausias.
Žuvies paruošimui išeina vos 10 min, o skonis ir aromatas gaunasi nuostabūs.
Be žuvies dar prireiks svogūno, druskos ir prieskonių. Skumbrė gaminama labai paprastai, ją galima patiekti su keptomis daržovėmis, bulvių koše ar ryžiais.
Ingredientai:
– skumbrė 950 g (2 vnt)
– svogūnas 1 vnt
– lauro lapas 1 vnt
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– druska pagal skonį
Instrukcijos:
1. Skumbrės galima pilnai neatšildyti. Šaliname pelekus, nupjauname galvą, išimame vidurius, nuplauname ir pjaustome vidutiniais gabalėliais (man išėjo 12 vnt).
2. Svogūną smulkiname pusžiedžiais, dedame į keptuvę, truputį sūdome ir beriame pipirų.
3. Paruoštus žuvies gabalėlius dedame ant svogūnų, beriame druskos ir juodųjų pipirų. Prieskonius galima imti bet kokius pagal skonį.
4. Dedame lauro lapą ir pilame vandenį (apie 400 ml). Vanduo neapsemia net pusės žuvies gabalėlių. Šis naudingas paruošimo būdas yra troškinimas ir puikiai tinka skumbrei. Keptuvę uždengiame ir užvirus gaminame ne ilgiau nei 10 min vidutinėje temperatūroje.
5. Šio laiko pakanka, kad svogūnas išleistų sultis, o nedideli žuvies gabalėliai būtų gatavi. Patiekalas kvepia neįtikėtinai skaniai. Dugne susidaro skaniausias sodrus sultinys, kurį būtinai patiekiame su žuvimi.
6. Gatavą skumbrę pabarstome petražolėmis ir iškart patiekiame. Tokiu būdu pagaminta žuvis gaunasi ne tik sultinga, aromatinga ir skani, bet ir naudinga. Man patinka patiekti ją su bulvių koše.