Gaminamas elementariai, susidoros bet kuri šeimininkė.
Ingredientai
– miltai – 5 valgomieji šaukštai
– kiaušiniai – 3 vnt
– jautienos ar kiaulienos kepenys – 500 g
– 1 arbatinis šaukštelis sodos (gesintos actu)
– česnakas – 3-4 skiltelės
– grietinė
– pienas – 50 g
– petražolės arba krapai
– druska, pipirai pagal skonį
– alyvuogių aliejus
Paruošimo receptas
Nuplauti kepenis, supjaustyti gabalėliais, permalti mėsmale ar pasinaudoti blenderiu.
Gatavą faršą dėti į dubenį, pilti į jį pieną, sodą, kiaušinius, miltus, druską ir pipirus.
Išmaišyti iki vienalytės masės.
Įpilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir dėti ant nedidelės ugnies. Valgomuoju šaukštu dėti kepenėlių masę į keptuvę.
Kepti blynus, kol susidarys švelniai auksinė plutelė ir perdėti juos ant popierinio rankšluosčio (kad susigertų nereikalingi riebalai).
Paruošti padažą blynams: susmulkinti česnaką, smulkiai supjaustyti žalumynus. Paimti mažą dubenėlį, jame sumaišyti grietinę, česnaką ir žalumynus.
Leisti blyneliams ataušti, o paskui sujungti juos poromis, sutepus grietininiu padažu. Išdėlioti dvigubus blynelius lėkštėje, papuošti žalumynais.
Gero apetito!