Kepenėlių blynai grietinės padaže. Stulbinantis patiekalas. Švelnus ir skanus!

798
Patinka? Duok Like!

Gaminamas elementariai, susidoros bet kuri šeimininkė.

Ingredientai

– miltai – 5 valgomieji šaukštai
– kiaušiniai – 3 vnt
– jautienos ar kiaulienos kepenys – 500 g
– 1 arbatinis šaukštelis sodos (gesintos actu)
– česnakas – 3-4 skiltelės
– grietinė
– pienas – 50 g
– petražolės arba krapai
– druska, pipirai pagal skonį
– alyvuogių aliejus

Paruošimo receptas

Nuplauti kepenis, supjaustyti gabalėliais, permalti mėsmale ar pasinaudoti blenderiu.

Gatavą faršą dėti į dubenį, pilti į jį pieną, sodą, kiaušinius, miltus, druską ir pipirus.

Išmaišyti iki vienalytės masės.

Įpilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir dėti ant nedidelės ugnies. Valgomuoju šaukštu dėti kepenėlių masę į keptuvę.

Kepti blynus, kol susidarys švelniai auksinė plutelė ir perdėti juos ant popierinio rankšluosčio (kad susigertų nereikalingi riebalai).

Paruošti padažą blynams: susmulkinti česnaką, smulkiai supjaustyti žalumynus. Paimti mažą dubenėlį, jame sumaišyti grietinę, česnaką ir žalumynus.

Leisti blyneliams ataušti, o paskui sujungti juos poromis, sutepus grietininiu padažu. Išdėlioti dvigubus blynelius lėkštėje, papuošti žalumynais.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353