Kai prasideda braškių sezonas, norisi atsivalgyti visiems metams į priekį.
Bet galima jas valgyti ne tik šviežias ir plakti kokteilius, bet dar ir gaminti nuostabius kepinius.
Ir mes turime vieną stebuklingą receptą.
Ingredientai tešlai:
* 400 g miltų
* 100 g cukraus
* 20 g vanilinio cukraus
* 120 g sviesto
* 2 kiaušiniai
* 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Ingredientai užpilui:
* 300 g grietinės
* 20 g krakmolo
* 120 g cukraus
* 2 kiaušiniai
Ingredientai įdarui:
*200-300 g braškių
Paruošimas:
Iš pradžių paruošk tešlą užpiltiniam pyragui. Tam sumaišyk miltus su kepimo milteliais, išsijok juos. Atskirame inde suplak kiaušinius ir cukrų.
Po to dėk į kiaušinius sviestą ir viską kruopščiai suplak. Į šį mišinį suberk miltus su kepimo milteliais ir užmaišyk tešlą. Dėk gatavą tešlą į šaldytuvą 30 min.
Sumaišyk visus ingredientus užpilui ir suplak juos iki vienalytės masės.
Nuplauk ir išdžiovink braškes.
Dabar gaminame mūsų pyragą. Išimk tešlą iš šaldytuvo, iškočiok formoje, darydama nedidelius bortelius. Iš viršaus užpilk grietininį užpilą, o paskui išdėliok braškes.
Dabar pašauk pyragą į įkaitintą iki orkaitę ir kepk apie 45 min, pastoviai jį stebėdama. Paskui išjunk orkaitę ir leisk jam ten pastovėti 30 min. Po to galima patiekti prie arbatos!
Kaip matai, receptas maksimaliai paprastas ir nelabai brangus. Kai yra braškių, gaminti tokį pyragą – vienas malonumas!
O kokius desertus su braškėmis ruoši tu? Dalinkis komentaruose.