Atrodo, kas čia sunkaus – iškepti gabalą jautienos orkaitėje ?! Bet ir čia yra savų niuansų. Pirmiausia ,mėsą reikia teisingai užmarinuoti, paskui gerai iškepti.
Žodžiu, gaudykite receptą ir nesakykite paskui, kad nematėte! Jautiena braziliškai – tai kažkas tokio!
Pagrindiniai ingredientai:
* jautiena – 700 g
* raudonas sausas vynas – 200 ml
* alyvuogių aliejus – 100 ml
* baltas vyno actas – 100 ml
* rozmarinas – 1 arbatinis šaukštelis
* druska – 1 kg
* juodi pipirai žirneliais – pagal skoni
Kaip gaminti:
Sumaišyti actą, vyną, aliejų, pridėti pipirus ir rozmariną.
Mėsą nuplauti, nusausinti, patalpinti mažiausiai 2 val į marinatą.
Mėsą nusausinti.
Įkaitintoje keptuvėje įpilkite lašelį aliejaus, apkepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, prispaudus, kad gražiai parustų.
Paimti karščiui atsparią formą su aukštais kraštais, dėti mėsą į ją, užpilti ketvirtadaliu marinato , uždengti pergamentu, užberti ant popieriaus druską kalneliu.
Kepti mėsą 30-40 min 160 laipsnių temperatūroje. Patiekti plonai supjausčius.
Mėsa, paruošta pagal šį receptą, gaunasi švelni, vidutiniškai iškepusi ( šiek tiek rausva viduje). Tai labai skanu!