„Hokkaido“ bandelių tešla padidėja 3 kartus! Todėl jos tokios nerealiai skanios

2290
Patinka? Duok Like!

Galima be galo eksperimentuoti su mieline tešla, tačiau jeigu jūs norite tikrai išsikepti minkštų ir purių bandelių, tuomet kreipkitės į japonų kepėjų išmintį.

Tirpstančios, kaip karamelė, „Hokkaido“ bandelės yra vienodai mėgstamos visoje Azijoje, nes jos purios, kaip pūkelis.

Nepaisant visų ingredientų (kuriuos kiekviena šeimininkė suras savo virtuvėje) paprastumo, šios saldžios bandelės turi savo paslaptį, kuri vadinasi „tandžong“ – tai tešlos ypatinga paruošimo technika.

Šioje technikoje naudojama plikyta su pienu tešla. Plačiai žinoma, kaip plikyti miltai arba dar tešlą vadina „kleisteris“.

Paruošimas:

Pirmiausia reikia paruošti „tandžongą“. Tam reikės patogiame indelyje sumaišyti 100 ml pieno ir 20 g miltų iki vientisos masės ir visą tai pavirti ant vidutinės ugnies apie 3 minutes, nepamiršti nuolat maišyti.

Turėtų gautis masė panaši į pudingą. Leisti masei atvėsti.

Kol masė vėsta, paruošti mieles. Sumaišyti su likusiu šiltu pienu ir 2 valgomais šaukštais cukraus, leisti pakilti (tai užtruks apie 10-15 minučių).

Išsijoti miltus, įberti druskos ir gerai viską išmaišyti. Įmušti kiaušinį (kambario temperatūros), įpilti pieną su mielėmis bei likusius plikytus miltus.

Minkyti tešlą plakikliu (apie 5 minutės) arba rankomis (apie 10 minučių). Po to įdėti 1 valgomąjį šaukštą minkšto sviesto ir dar minkyti iki vientisos masės. Tešla turi būti elastinga ir nelipti prie rankų.


Leisti tešlai pailsėti, uždengus maistine plėvele, apie pusantros valandos. Tešla turi pakilti dvigubai.

Sumaišyti cinamoną su cukrumi ir ištirpinti 2 valgomus šaukštus sviesto. Viskas yra paruošta bandelių formavimui!

Paimti tešlą ir suploti ją ant stalo taip, kad gautųsi storas blynas. Tešlą supjaustyti į 8 lygias dalis ir iš kiekvienos dalies padaryti rutuliukus.

Iš kiekvieno rutuliuko suformuoti ovalus. Aptepti aliejumi, iškočioti cukruje su cinamonu ir toliau daryti taip: pirmiausia, šonus užlenkti į vidų, pereiti per tešlą kočėlu, o po to susukti, kaip įprastą vyniotinį.

Bandeles išdėti ant kepimo arba pergamentinio popieriaus, uždengti plėvele ir palikti pastovėti šiltoje vietoje apie vieną valandą.

Kuomet bandelės dar kartą pakils, pradėti jas kepti jau įkaitintoje orkaitėje iki 190 laipsnių temperatūroje, bandeles kepti apie 20 minučių.

Kuomet bandelės iškeps, išimti jas iš kepimo formos ir palaikyti ant grotelių be kepimo popieriaus iki kol bandelės atvės.

Iš nedidelio tešlos gabalėlio gaunasi didelis kiekis minkštų pieno tekstūros bandelių. Dar apie tai, kad  visiškai ne svarbu kokią kepimo formą jūs naudosite.

Ir tai tikrai nėra svarbu! Kad bandelės būtų skanesnės, rekomenduojame jas gaminti su rudu cukrumi. Jeigu jums patiko mūsų receptas, pasidalinkite juo su draugais.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353