Geriausias pievagrybių užkandžio receptas. Tie, kas jau išbandė šį receptą, paskubėkite pasidalinti savo įspūdžiais!

875
Patinka? Duok Like!

Jums prireiks:

  • pievagrybiai (250 g)
  • 9% actas (2 valgomieji šaukštai)
  • cukrus ir druska (po pusę arbatinio šaukštelio)
  • juodųjų pipirų žirneliai (2 vnt)
  • kvapieji pipirai (1 vnt)
  • česnakas (pora skiltelių pagal pageidavimą)
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • lauro lapai

Pradedame stebuklingą gaminimo procesą:

Kruopščiai nuplaukite grybukus ir nupjaukite seną pjūvį ant kojelės. Pievagrybio odelės šalinti neverta.

Didelius grybukus supjaustykite į kelias dalis, o smulkius palikite. Nedideliame puode užkaiskite vandenį ir dėkite ten grybukus. Įpilkite truputį acto ir užvirinkite. Nuimkite viską nuo ugnies ir palikite produktus ataušti kartu su vandeniu.

Sekantis žingsnis – marinatas. Tam sumaišykite šaukštą acto, aliejaus su prieskoniais. Į mišinį dėkite lauro lapelį ir įspauskite į jį česnako skiltelę maloniam aromatui.

Paruoštą marinatą reikia pilti ant grybų. Tam nupilkite visą vandenį iš puodo ir sumaišykite produktus. Juos reikia palikti kambario temperatūroje porą valandų. Periodiškai permaišykite pievagrybius. O po kurio laiko grybai pradės marinuotis savo sultyse, taigi skysčio mažai nebus.

Po to dėkite grybukus į stiklainius ir į šaldytuvą ataušti. Praėjus valandai jie bus paruošti vartojimui ir spės gerai pasimarinuoti. Juos reikia patiekti šaltus.

Grybukų užkandis – puikus šeimininkių pasirinkimas!

Tie, kas jau išbandė šį receptą, paskubėkite pasidalinti savo įspūdžiais!


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!