Gaminu vietoje varškėčių, paplotėlių ir kiaušinienės tuo pat metu. Pusryčiai ar užkandis iš varškės per 15 minučių

557
Patinka? Duok Like!

Ingredientai 2 porcijoms:

– varškė 5% – 300 g
– kiaušiniai – 2 vnt
– sūris – 140 g
– miltai – 80 g
– druska – ¼ arbatinio šaukštelio
– aliejus kepimui
– svogūnų laiškai serviravimui

Kaip paruošti:

Pradžiai į gilų dubenį dedame varškę ir sūdome. Neverta imti pernelyg riebios varškės.

Geriausiai tinka vidutinio riebumo. Druskos beriame pagal skonį.

Sijojame į varškę miltus. Jų bus visai nedaug, tačiau šito kiekio pilnai pakanka.

Suplakame kiaušinių baltymus.

Kiaušinių trynius atidedame. Jų mums prireiks vėliau. Tačiau atsargiai – jie turi likti nepažeisti.

Smulkiai sutarkuojame sūrį ir dedame į dubenį vos daugiau nei 2/3 viso kiekio. Kita atidedame į šalį. Likusio sūrio mums irgi prireiks vėliau.

Kruopščiai permaišome šaukštu iki vienalytės masės. Gausis varškės ir sūrio masė, pagal tekstūrą labai panaši į tešlą. Ją reikia padalinti į dvi lygias dalis.

Sutepame lėkštę aliejumi, dedame ant jos vieną dalį varškės masės ir tuo pačiu šaukštu formuojame laivelio formos paplotėlį.

Štai toks minkštas ir elastingas „laivelis“ gavosi. Jis puikiai laiko formą ir su juo galima elgtis be didelių ceremonijų.

O dabar paprasčiausiai perdedame „laivelį“ į aliejumi suteptą keptuvę ir kepame be dangčio ant vidutinės ugnies maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Kadangi šis receptas 2 porcijoms, galima iškart pasinaudoti 2 keptuvėmis. Arba kepti paeiliui, iš pradžių vieną, paskui kitą, tačiau tai mažiau patogu ir užima daugiau laiko.

Kai antra pusė apkeps, viršuje ir centre darome nedidelę duobutę bet kokio tinkamo daikto pagalba, pavyzdžiui, nedidele stiklinaite.

Į šią duobutę atsargiai supilame trynį.

Ir iškart pabarstome likusiu sūriu. Labai jau apetitiška, tiesa?

Dabar teliko visą šį grožį uždengti dangčiu ir palaikyti ant ugnies dar 2 min. Bet ne daugiau.

Trynys neturi tapti kietas. Reikia, kad jis tik apsitrauktų iš išorės, kaip kiaušinienėje „pirato akis“, o viduje liktų skystas.

Gatavus „laivelius“ dedame į lėkštes, barstome svogūnų laiškais ar bet kokiais žalumynais pagal skonį, beriame pipirų, jei reikia, ir iškart patiekiame.

Nieko neprimena? Teisingai! Išoriškai jie labai panašūs į chačapurius. Na o koks skonis, kiekvienas gali spręsti pats. Reikia tik pagaminti. Bet tai puiku. Be to, sotu ir lengva tuo pat metu.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353