Gaminame naminę brinzą: iš 2 l pieno gauname 1 kg sūrio!

4275
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– pienas – 2 l
– druska – 1,5 – 2 valgomieji šaukštai
– grietinė – 400 g
– kiaušiniai – 6 vnt

Paruošimas:

Pieno produktus ir kiaušinius aš imu kaimiškus, patariu ir jums, jei yra galimybių. Pieną pilkite į puodą, užvirinkite su druska. Jei mėgstate mažiau sūdytą brinzą, dėkite mažiau druskos. Kol pienas šyla, sumuškite kiaušinius.

Į verdantį pieną dėti grietinę ir kiaušinius, nenustojant maišyti (pageidautina šluotele), virinti pieną 5-6 minutes. Jūs turite pamatyti, kaip susidaro varškė ir atsiskiria išrūgos.

Dėkite kiaurasamtį ant puodo , uždenkite jį marle, perlenktą 4 sluoksniais ir pilkite masę į kiaurasamtį.

Tegu išrūgos pilnai nuteka. Uždenkite sūrį marle (kampais, kurie kabėjo) ir dėkite po svarmeniu.

Galima dėti tarp dviejų lentų ar į formą. Viršuje dėkite 1 kg svorio svarmenį. Po 4 valandų brinza gatava, nuimkite svarmenį.

Ir leiskite pailsėti marlėje dar porą valandų šaldytuve. Dar galima į pieną įpilti 200 g kefyro, kai dedate grietinę, sūris gaunasi švelnesnis. O jei jūs norite kietesnio sūrio, galima uždėti sunkesnį svorį.

Receptas paprasčiausias, jei jūs dar niekada nebandėte daryti sūrio namie – tuomet tai puikus receptas pradžiai! Jokių konservantų, priedų ir skonio stipriklių! Natūralus naminis produktas!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353