Ingredientai:
– pienas – 2 l
– druska – 1,5 – 2 valgomieji šaukštai
– grietinė – 400 g
– kiaušiniai – 6 vnt
Paruošimas:
Pieno produktus ir kiaušinius aš imu kaimiškus, patariu ir jums, jei yra galimybių. Pieną pilkite į puodą, užvirinkite su druska. Jei mėgstate mažiau sūdytą brinzą, dėkite mažiau druskos. Kol pienas šyla, sumuškite kiaušinius.
Į verdantį pieną dėti grietinę ir kiaušinius, nenustojant maišyti (pageidautina šluotele), virinti pieną 5-6 minutes. Jūs turite pamatyti, kaip susidaro varškė ir atsiskiria išrūgos.
Dėkite kiaurasamtį ant puodo , uždenkite jį marle, perlenktą 4 sluoksniais ir pilkite masę į kiaurasamtį.
Tegu išrūgos pilnai nuteka. Uždenkite sūrį marle (kampais, kurie kabėjo) ir dėkite po svarmeniu.
Galima dėti tarp dviejų lentų ar į formą. Viršuje dėkite 1 kg svorio svarmenį. Po 4 valandų brinza gatava, nuimkite svarmenį.
Ir leiskite pailsėti marlėje dar porą valandų šaldytuve. Dar galima į pieną įpilti 200 g kefyro, kai dedate grietinę, sūris gaunasi švelnesnis. O jei jūs norite kietesnio sūrio, galima uždėti sunkesnį svorį.
Receptas paprasčiausias, jei jūs dar niekada nebandėte daryti sūrio namie – tuomet tai puikus receptas pradžiai! Jokių konservantų, priedų ir skonio stipriklių! Natūralus naminis produktas!